Med Obama på næste profilbillede

Kathrine Simonsen, 27 år Fra studiejob på Ritzau til organizer på Obamas kampagne i Tuscarawas County, Ohio.

Kathrine Simonsen, 27 år
Fra studiejob på Ritzau til organizer på Obamas kampagne i Tuscarawas County, Ohio.

Hvad siger du, hvis jeg siger "Yes We Can"?
Det var et rigtigt fint slogan i 2008, men det har også givet bagslag, fordi det lovede en forandring, som var svær at føre ud i livet. Det lader til, at sloganet i 2012 bliver "Forward" i håb om, at vælgerne hellere vil se fremad. Og så forventer alle, at den nye kampagne bliver beskidt. De første videoer om Mitt Romney går hårdt på ham som person og på, at han ikke er i stand til at skabe jobs.

Men er Obama-vognen ikke en dødssejler, eller tror du, at det er muligt at skabe samme begejstring som sidst?
Jeg håber virkelig, at han vinder, men det bliver tættere og tættere, og det er også sværere at skabe den begejstring, som herskede ved sidste valg. Jeg tager også til USA for at kunne bygge mit speciale i amerikanske studier på den viden, jeg får om kampagnen, mens jeg er derovre. Og Ohio er et særdeles interessant sted, når det kommer til de amerikanske præsidentvalg. For den, der vinder i Ohio, plejer også at blive præsident. Kun en enkelt gang har det ikke holdt stik. Det var i 1960, hvor Nixon vandt i Ohio, og det som bekendt var Kennedy, der blev præsident. Det er en såkaldt sving­stat, der har stemt republikansk seks gange ud af de seneste 10 valg.

Du fortalte, at Obama ved det seneste valg vandt i Ohio med 1.000 stemmer ud af 100.000 i det valgdistrikt, du skal arbejde i. Hvad vil du gøre for, at han vinder igen?
Det er vigtigt for mig at hjælpe de mennesker, som ikke er registrerede vælgere, til at blive det. USA bryster sig af at være demokratiets forkæmper, så det vigtigste for mig er at overbevise amerikanerne om, at det giver mening at stemme, at det kan gøre en forskel at registrere sig som vælger og derefter møde op på valgstedet. Det kræver entusiasme. I 2008 hjalp det at ringe dørklokker, men mit arbejde kommer også til at gå ud på at arrangere events på for eksempel universiteter.

Regner du med at hilse på Obama?
Jeg mødte Madeleine Albright i efteråret, stødte ind i Bill Clinton for et par uger siden og var til oplæg med Hillary Clinton for nylig, så jeg håber da, at Obama er den næste i rækken. Jeg trænger også til et nyt profilbillede på Facebook.

Hvor meget magt er du selv ude på at få, siden du hilser på nogle af verdens mest indflydelsesrige politikere?
Præsidenterne og udenrigsministrene repræsenterer historiens vingesus og har en gigantisk karisma. Det er sjovt at tale med mennesker med så stor magt. Det er ikke, fordi jeg selv drømmer om at blive politiker, men måske kunne jeg drømme om at blive politisk journalist eller at arbejde med politisk kommunikation.

Og så kan du godt sælge din sjæl til Obama for en tid?
Jeg gør det i en god sags tjeneste, og jeg kommer til at få en kæmpestor viden om USA's komplekse valgregler. Så jeg har også en helt klar journalistisk interesse i at få indblik i en kampagne, hvor for eksempel scripts til de frivillige ellers er hemmelige. Det kan gavne mig selv og forhåbentligt også den danske udenrigsdækning i fremtiden.

CV: Uddannet fra Journalisthøjskolen i 2010 med praktik på JydskeVestkysten. Stud.mag. i amerikanske studier på SDU med praktik i Public Affairs Section på den amerikanske ambassade i København. Studiejob på Ritzau og ansvarsperson for Roskilde Festivals internationale pressegruppe.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right