»Med en journalistuddannelse kan du alting.«

 Navn: Kenneth Ley Milling.Alder: 32 år.Nyt job: Webredaktør på Center for Journalistik og Efteruddannelse (CFJE).Karriereforløb: Uddannet journalist fra Danmarks journalisthøjskole i 2001. Først freelance, dernæst projektstillinger hos JPs internet og NORDJYSKE Medier. Landssekretær/web-redaktør for Konservativ Ungdom og senest på webbureauet Skybrud.dk.

 

Navn: Kenneth Ley Milling.

Alder: 32 år.

Nyt job: Webredaktør på Center for Journalistik og Efteruddannelse (CFJE).

Karriereforløb: Uddannet journalist fra Danmarks journalisthøjskole i 2001. Først freelance, dernæst projektstillinger hos JPs internet og NORDJYSKE Medier. Landssekretær/web-redaktør for Konservativ Ungdom og senest på webbureauet Skybrud.dk.

Hvad var din opgave hos Skybrud.dk? Det var at skrive brugervejledning til det bagvedliggende Content Management System (CMS) til kundernes hjemmesider. Altså forklare, hvordan man skal bruge de databaser, der gemmer historierne på nettet. Samtidig var jeg en slags informationsarkitekt på nettet og sørgede for, at opbygningen af siderne var sådan, at brugerne let kunne finde frem til den information, de havde brug for.

Hvorfor kom du til et webbureau? Mine lyster som journalist var at videreudbygge mine evner inden for kommunikation på nettet. Jeg ville ind under huden på det, prøve at arbejde sammen med programmører og øge min tekniske forståelse. Så jeg slog simpelthen op, hvem der havde et interessant produkt. Gennem jobbet hos Skybrud.dk fik jeg en videreuddannelse og viden, som jeg ikke kunne få andre steder.

Hvad var din største succes hos Skybrud.dk? Det var for første gang at se en vejledning til et CMS, der var skrevet på menneskesprog. Den skrev jeg selv. Man får at vide, at med en journalistuddannelse kan du alting, og det her var for mig beviset på det.

Du skal nu være webredaktør på CFJE. Hvad nyt vil du bringe ind der? Der skal nok laves nogle omstruktureringer, så emnerne linker bedre til hinanden. Det vil gøre det nemmere at finde viden på tværs af de sektioner, der er på siden. Der kan også komme flere levende billeder og mere lyd på siden. Man kan for eksempel streame konferencer online. Så kan man se, hvad der sker, selv om man ikke lige kan være der. RSS-feeds er en anden ting, sitet helt klart skal have. Med RSS har du et lille program, der modtager nyhederne direkte. De kan inddeles sektionsvis, så du eksempelvis kan vælge at få alle nyheder om mediejura, og så tikker de automatisk ind på din computer løbende. Desuden kan siden peppes lidt op visuelt, selv om det ikke er meningen at lave den store palads-revolution.

Hvorfor valgte du lige CFJE? Undervisningsmiljøet trak også i mig. Jeg har en lille underviser gemt i mig og har haft det lidt ligesom at komme hjem til det miljø, jeg trives allerbedst i. I mine seneste jobs hos KU og Skybrud.dk har jeg også savnet journalistisk sparring og journalistiske kolleger. Men skal jeg give 'bonderøvsforklaringen', så var jeg for at sige det ligeud røvtræt af tidsbegrænsede ansættelseskontrakter. Jeg tror, jeg har set de TBA-kontrakter, jeg skal se i mit liv. Det her er et fast job under ordnede forhold og med overenskomst. Det har jeg virkelig savnet, for jeg var træt af at være en kastebold mellem arbejdspladser. /js

0 Kommentarer