Mecom sælger norske medier til A-Pressen

Berlingske-ejer Mecom har netop solgt Edda Media i Norge til A-Pressen for 1,7 milliarder norske kroner.

Berlingske-ejer Mecom har netop solgt Edda Media i Norge til A-Pressen for 1,7 milliarder norske kroner.Mecom Group, der ejer Berlingske Media, har solgt ejerskabet i Edda Media i Norge. Salget sker i kølvandet på økonomiske problemer hos Mecom, der også har solgt sine aktiviteter i andre lande – senest i Polen.

Salget af Edda Media fremgår af en meddelelse, som Mecom Group sendte ud på Londons børs her til morgen.

Ifølge Journalisten.no blev salget af Edda Media underskrevet i går søndag, og køberen er A-Pressen. Dermed er medierne under Edda Media – der blev solgt til Mecom i 2006 – igen på norske hænder.

Salget kommer ikke som en overraskelse, og Mecom har da også tidligere meldt ud i en børsmeddelelse, at der var adskillige bejlere til Edda Media. 

Mecom får 1,7 milliarder norske kroner for Edda Media. I 2006 købte Mecom det daværende Orkla Media for 7,5 milliarder norske kroner, men købet omfattede flere titler – blandt andet aktier i Bergens Tidende og Adresseavisen, ejerskabet af danske Berlingske Media, samt polske aktiver.

Ejerskiftet skal formelt godkendes af Mecoms bestyrelse, inden det kan træde i kraft. Journalisten.no vurderer, at ejerskiftet vil være en realitet fra årsskiftet.

Salget i Norge er det seneste i en række frasalg, som det økonomisk pressede Mecom har foretaget over de seneste år. Mecom har som nævnt også solgt ud i Polen, og før det i Tyskland. Også et salg af Berlingske Media har været på tale, og det samme gælder aktiviteterne i Holland.

0 Kommentarer