Mecom og Morten forhandlede til det sidste

Lige før lukningen af Nyhedsavisen drøftede David Montgomery og Lisbeth Knudsen et forslag fra Morten Lund om et muligt samarbejde, der skulle sikre Nyhedsavisen 139 millioner kroner. Lund foreslog også, at Berlingske skulle forlade Bladkompagniet og Pilestræde.

Lige før lukningen af Nyhedsavisen drøftede David Montgomery og Lisbeth Knudsen et forslag fra Morten Lund om et muligt samarbejde, der skulle sikre Nyhedsavisen 139 millioner kroner. Lund foreslog også, at Berlingske skulle forlade Bladkompagniet og Pilestræde.

Kontakten mellem Berlingske-ejer David Montgomery og storaktionær i Nyhedsavisen Morten Lund fortsatte i selve de timer, da beslutningen om at lukke Nyhedsavisen blev truffet.
Det skriver Jyllands-Posten

Efter et møde med David Montgomery torsdag den 28. august bad Morten Lund sin advokat om at skrive det nu kendte udkast til en aftale, som skulle sikre 139 mio. kr. fra Montgomerys Mecom-selskab på betingelse af Nyhedsavisens lukning. Aftaleudkastet sendte han i en e-mail til David Montgomery samme aften.

Udkastet blev skrevet, efter at David Montgomery havde afvist en række vidtløftige forslag fra Morten Lund og bestyrelsesformand Svenn Dam – blandt andet et forslag om at Nyhedsavisen og Berlingske Tidendes 1. sektion skulle være identiske. (Berlingskes betalende abonnenter skal have business og kultursektionen oveni).
I samme aftale indgik det, at Århus Stiftstidende skulle lukkes, Berlingske skulle trække sig fra Bladkompagniet og forlade den dyre adresse i Pilestræde i København. 
Det afviste David Montgomery ifølge Jyllands-Posten blankt.

I stedet endte det med et aftaleudkast, hvor Mecom skulle betale et konsulent-honorar på 139 millioner kroner til Morten Lunds selskab Comet Media Limited i Storbritannien. For det beløb skulle Comet Media levere en årlig rapport om Mecoms netmedier. Og som det fremgår af aftalens femte side – gjaldt aftalen kun, hvis Nyhedsavisen ikke længere udkom.

Morten Lund fik svar på udkastet til de 139 millioner kroner fra Montgomery næste dag. Mecom-chefen undlod at kommentere aftaleudkastet, men skrev, at han havde »drøftet vores samtale med Lisbeth Knudsen«, som var enig i, at Morten Lunds forslag ikke var af interesse.

Men Berlingske-folkene stillede i stedet et andet forslag om samarbejde med Morten Lund – et forslag, som ikke involverede Nyhedsavisen. På samme tid, fredag eftermiddag den 29. august, var et dobbeltspil i gang: Morten Lund hævdede, at lønnen til medarbejderne var på vej, og afviste, at Nyhedsavisen var ved at lukke – samtidig med at han mødtes med en advokat for at drøfte avisens konkurs.

Adm. direktør for Berlingske Media Lisbeth Knudsen afviser på egne og David Montgomerys vegne at besvare flere spørgsmål om forhandlingerne før Nyhedsavisens lukning. Over for Journalisten afviste Lisbeth Knudsen i går at af- eller bekræfte sagen, fordi den er baseret på løse rygter.

Jyllands-Posten skriver også, at da Morten Lund tog ud til medarbejderne på Nyhedsavisen 1. september for at fortælle om konkursen, kørte han i sin nabos Opel Corsa i stedet for sin egen BMW X5 til en million.

0 Kommentarer