Mecom atter frem på børsen

Ejeren af Det Berlingske Officin, britiske Mecom, steg markant på børsen i London i går efter årsregnskabet for 2007. Investerings- og erhvervsbank anbefaler nu køb af Mecom-aktier.

Ejeren af Det Berlingske Officin, britiske Mecom, steg markant på børsen i London i går efter årsregnskabet for 2007. Investerings- og erhvervsbank anbefaler nu køb af Mecom-aktier.

Det kan godt være, at kursen på Mecom-aktierne er raslet ned siden nytår. På en enkelt dag i januar blev værdien rent faktisk reduceret med 30 pct. Og stadig ligger kursen langt under det tidligere niveau. Men fremlæggelsen i går af Mecoms årsregnskab for 2007 gav nyt håb for investorerne, som hidtil har været stærkt kritiske.

Aktier i Mecom Group plc. steg således 11 pct. i går. Og dermed fik David Montgomery endelig et lille klap på skulderen for sin brutale effektiviserings-kurs i mediekoncernens mange selskaber i både Danmark, Norge, Polen, Holland og Tyskland.

Det gælder naturligvis også Det Berlingske Officin, der er Danmarks største dagbladskoncern med sine 14 dagblade og op imod 50 lokalaviser på Sjælland og i Jylland.

De relativt pænt modtagne regnskabstal fik samtidig investerings- og erhvervsbanken ABN AMRO til at ændre sit syn på Mecom. Hvor ABN AMRO tidligere har advaret mod køb af Mecom-aktier, eller i hvert fald anbefalet at være tilbageholdende, var meldingen i går, at man nu ligefrem anbefaler køb. I børssprog gik man fra "hold" til "buy". Og ABN AMRO brugte udtrykket: "decent results" om årsregnskabet.

Dermed er der foreløbig skabt lidt ro om Mecom.

Endvidere meddeler Mecoms topchef, David Montgomery, ganske bemærkselsværdigt, at han i 2008 ikke forventer at nå de enorme overskudsgrader, som hidtil har været meldt ud.

Tidligere har aktionærerne fået besked om, at han gik efter en overskudsgrad på mellem 18 og 20 pct., hvilket Mecom ikke just er i nærheden af. I årsregnskabet for 2007 ligger Mecom således blot på 12,1 pct.

Men det blev fulgt af følgende bemærkning fra David Montgomery: "the 2008 target is to get over 14 percent".

Altså overskudsgraden skal altså "blot" øges med to procentpoint i år, før han er tilfreds.

Læs også den danske analytiker Henrik Schultz' vurdering: Berlingske foran JP/Politikens Hus.

0 Kommentarer