Kovending

Matilde Kimer får akkreditering tilbage

Ukraine er et land i krig, men det er også et land, der vil Europa, lyder det fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, der flere gange har presset på over for de ukrainske myndigheder

DR-korrespondent Matilde Kimer har fået sin presseakkreditering til Ukraine tilbage, hvilket betyder, at hun igen må arbejde som journalist i landet.

Det skriver DR, som har modtaget en skriftlig bekræftelse fra de ukrainske myndigheder.

Ruslands- og ukrainekorrespondenten blev i december frataget sin presseakkreditering til landet, da den ukrainske sikkerhedstjeneste beskyldte hende for at bedrive propaganda for Rusland.

”Matilde Kimers akkreditering til at arbejde som journalist i Ukraine er aktiv igen, og hun kan dermed arbejde frit i Ukraine, ligesom hun kunne frem til den 22. august,” siger DR-udlandschef Niels Kvale til DR.

Glad udenrigsminister

Til DR fortæller udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen også, at han ad flere omgange har presset på over for den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba:

”Der understregede jeg, at der er en stor folkelig opbakning til Ukraine i Danmark – som man skal passe på, at man ikke gambler med. Opbakningen hviler blandt andet på, at Danmarks Radio og Matilde Kimer har kunnet rapportere fra krigen på en nuanceret og en ordentlig måde,” siger han, og tilføjer:

”Ukraine er et land i krig, men det er også et land, der vil Europa, og til det hører selvfølgelig også, at man vil pressefriheden, så jeg er glad for, at det er gået i orden.”

Udelukket fra Rusland

I august blev Matilde Kimer ligeledes udelukket fra at rejse ind i Rusland, hvor hun også har arbejdet som korrespondent de seneste 13 år.

I forbindelse med et forsøg på at rejse ind i landet blev hun efter en kort afhøring deporteret fra landet.

Matilde Kimer har løbende dækket krigen i Ukraine fra både Rusland og Ukraine, siden Ruslands invasion i slutningen af februar.

Hendes journalistiske arbejde har også medført en nominering til årets cavlingpris, der uddeles på fredag.

Hør mere i ’Journalisten fortæller Cavling’, hvor Matilde Kimer fortæller om sit arbejde:

0 Kommentarer