Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:31 15.07.2022 Anna Sol Jørgensen

Massivt arbejdspres i ministerium sætter medarbejderes sundhed i fare

Massivt arbejdspres i ministerium sætter medarbejderes sundhed i fare

Sundhedsministeriet har flere gange fået kritik for lange sagsbehandlingstider på anmodninger om aktindsigt. Philip Davali/Ritzau Scanpix

Arbejdspresset i Sundhedsministeriet under coronaepidemien har sat sig så dybt, at de ansatte får så store arbejdsbyrder, at det ‘kan forringe ansattes fysisk eller psykiske sundhed på kort eller langt sigt’.

Det fremgår af et påbud fra Arbejdstilsynet, som Berlingske har fået aktindsigt i, efter det blev udstedt til ministeriet i slutningen af juni.

Det massive arbejdspres har ifølge Berlingske betydet, at medarbejdere har fået inddraget weekender uden varsel, og flere frygter, at endnu flere vil sige op og efterlade endnu flere opgaver til de tilbageværende.

Arbejdsbyrden har også betydet, at arbejdsgange går langsommere. Ifølge Berlingske fremgår det af påbuddet, at myndigheder, styrelser og journalister må vente længere tid på svar efter at have henvendt sig.

Direktionen i Sundhedsministeriet har iværksat en række initiativer til at komme problemerne til livs, oplyser departementschef Svend Særkjær til Berlingske.

Sundhedsministeriet har flere gange i løbet af den seneste tid fået kritik for sin lange sagsbehandlingstid på anmodninger om aktindsigt. I slutningen af juni besluttede Folketingets Ombudsmand at orientere Folketinget om problematikken.

“Sundhedsmyndighedernes lange sagsbehandlingstider i aktindsigtssager betyder i praksis, at nogle sager bliver behandlet så sent, at bl.a. mediernes mulighed for at overvåge og formidle aktuelle problemstillinger er reelt udfordret. Derfor finder jeg situationen så bekymrende, at jeg har valgt at orientere Folketinget om situationen”, lød det fra Ombudsmanden.

SENESTE NYT

Flere nyheder