Massiv vrede

Medarbejderne på Berlingske Tidende, Weekendavisen og Scanpix Nordfoto strejkede 14. juni, fordi ledelsen fyrede syv kolleger på Scanpix Nordfoto – heraf to pressefotografer og en mørkekammerfotograf.

"Sagen er slut, vi har strakt våben, men accepterer ikke den måde fyringerne sker på," siger en oprørt fællestillidsmand, Uffe Gardel.

"Jeg har været her i 14 år, jeg har aldrig før oplevet en så massiv vrede mod ledelsen," siger han og fortæller, at folk reagerer på, at ledelsen har fyret en 54-årig pressefotograf, hvis personlige forhold gør, at man skulle have vist hensyn. En anden fyring rammer en kvinde på omkring 50, der blev enke for et par år siden. Nu er hendes datter syg af kræft, og hun har selv haft mange sygedage.

"Under forhandlingerne var det tillidsfolkene, der arbejdede på at finde løsninger, så de to fotografer kunne få arbejde andetsteds på Berlingske. Husets forhandlere gjorde intet," siger Uffe Gardel.

"Jeg er meget bange for, at hvis ledelsen fortsætter den stil, så vil vi i løbet af få måneder kommunikere med hinanden med trusler, diktater og arbejdsnedlæggelser. Det tager kort tid at skabe sådan en tilstand, men år at afskaffe den," siger Uffe Gardel og fortæller om en episode fra lønforhandlingerne, der brød sammen torsdag den 21. juni:

"Ledelsen vil ikke være med til at sikre, at folk kan opretholde deres realløn. Da forhandlingerne brød sammen, sagde jeg: Vi har et problem. Dertil svarede ledelsens chefforhandler blot: Det er ikke så meget os, der har et problem."

 

0 Kommentarer