Masser af Medier men ikke så mange Mennesker

Der var flere medier end mennesker, da Kurt Strand inviterede til debat om DR og public service i en liveudgave af P1-programmet Mennesker og Medier 

Det var dagen derpå efter Folkemødets åbning og alle de fester, der hører med til det. I teltet over for DR-scenen, var der højstemt debatbattle mellem Søren Pind og Nick Hækkerup. Og så regnede det. Så det var ikke overraskende, at de godt 20 bænke foran DR scenen stod regnvåde og ganske ubenyttede gennem langt det meste af den en times lange liveoptagelse af P1-programmet "Mennesker og Medier" med Kurt Strand som vært.

Dagens emne var ”Hvad skal vi med DR?” og med i det vindblæste udendørsstudie var tre medieordførere – Mogens Jensen (S), Morten Marinus (DF) og Naser Khader (K) – og to elever fra Krogerup Højskole. Med på scenen var også P1’s kanalchef, Thomas Buch-Andersen, som skulle battle med Radio24syvs direktør, Jørgen Ramskov, om, hvilken kanal, der var bedst. Meget battle var der dog ikke.

”P1 har en større journalistisk muskel, end vi har,” indledte Jørgen Ramskov og tilføjede, at han ikke har noget imod at være lillebroren. De fik hver især en stak kort med navne på programmer på de to respektive radiokanaler. Jørgen Ramskov skulle finde P1-programmer, som han gerne ville have på Radio24syv – og Thomas Buch-Andersen skulle finde programmer fra lillebroren 24syv, som han gerne vil have. De skulle mindst bytte fem kort, og Kurt Strand lovede fadøl for hvert ekstra kort de byttede. 

Politikerdebatten om DR’s fremtid ramte heller aldrig rigtig en nerve. Naser Khader ønskede flere programmer, der samler familien. Morten Marinus ville have, at man tænker indhold først, pris bagefter. Det er svært at være uenig i, og det var der da heller ikke nogen i panelet, der var. De to højskoleelever fortalte, hvordan de henholdsvis bruger DR til at blive oplyst, se Deadline, dokumentarprogrammer og den norske ungdomsserie SKAM. De ønskede mindre Aftenshowet.

Et par gange henvendte Kurt Strand sig direkte til publikum. ”Synes I, der er for meget X Factor?”. En håndsoprækning blandt publikum endte med en fifty-fifty afgørelse. ”Synes I, licensen er for høj for studerende?” Til det spørgsmål var Journalistens udsendte den eneste, der markerede.

Lidt flere sluttede sig til i løbet af programmet, men bænkene foran scenen var stadig tomme halvejs igennem. Da det bænkede publikum var størst, talte vi lidt over 10. Til tider var det ligeså nemt at høre Søren Pind snakke i Meningsministeriets telt ved siden af som at høre debatten oppe på scenen.

De to unge mænd, der som de eneste ud over Journalistens udsendte var med fra begyndelsen, var kun dukket op, fordi deres ven fra højskolen var med i debatten, og de ønskede ikke at stille op til interview om DR’s fremtid. En kvinde i en blomstret nederdel med militærfarver lyttede også med fra start og tog ivrigt noter på sin blok. Hun viste sig at være Mette Davidsen Nielsen, kulturredaktør på Politiken, som selv skulle deltage i sidste del af programmet.

I de sidste ti minutter indfandt sig hvad der virkede til at være en hel sjette klasse sig på bænkene og begyndte at vinke ihærdigt, da de opdagede, at de blev filmet og vist på storskærm. Eftersom de ikke lignede "Mennesker og Mediers" kernelyttere, og eftersom det næste arrangement i DR regi var et DR Ultra arrangement, fik man fornemmelsen af, at de mest af alt var kommer lidt for tidligt. Alt i alt endte det med at være en omgang Mennesker og Medier, med væsentlig flere medier end mennesker.

 

JOURNALISTEN ANMELDER FOLKEMØDET

Arrangement: "Mennesker og Medier" live på P1: Hvad skal vi med DR?
Arrangør: DR
Deltagere: Kurt Strand, Mogens Jensen (S), Morten Marinus (DF), Naser Khader (C), Pernille Scherg, Jakob Lundbye, Michael Johnson, Winni Grosbøll, Astrid Haug, Thomas Buch-Andersen, Jørgen Ramskov

Journalistens dom: Debatten om DR’s fremtid rykkede ikke rigtigt noget, og argumenterne var hørt før. Kurt Strand var en oplagt og energisk vært og prøvede at engagere det sparsomme publikum på bedst mulig vis, hvilket trækker op. Det overordnede indtryk af arrangementet var dog ikke overvældende – der var hverken mennesker eller nerve nok.

Som noget nyt anmelder Journalisten de arrangementer på Folkemødet, hvor vi er til stede. Vi giver 1 til 6 mikrofoner. Vores kriterier er: Brændte deltagerne igennem? Blev emnet tilført noget nyt? Blev publikum inddraget? Blev der svaret på de spørgsmål, som blev stillet? Og var der Folkemøde-stemning – humor, nærvær og uhøjtidelighed?

Efter Folkemødet samler vi alle vores anmeldelser her: journalisten.dk/vi-anmelder

5 Kommentarer

Lars Riber
18. JUNI 2017
@ Hillers..

@ Hillers..
Herlig bedømmelse af en politiker hvis liv & dagligdag følges af PET livvagter !

Undrer mig over hvilken form for samfund, du reelt ønsker dig med det fokus på detaljer..
Salafister holder også folkemøder.
-Fandt du deres diskussionsforum mere opløftende ?

Jan Hillers
17. JUNI 2017
Jeg savner Lasse Jensen. Der
Jeg savner Lasse Jensen. Der er gået for meget pop i M&M. Jeg forstår publikum. Og hvem vil frivilligt høre på den dybt utroværdige Naser Khader.
I øvrigt en god ide med anmeldelserne.
Maria Brus Pedersen
16. JUNI 2017
Hej Jon,

Hej Jon,

Tak for opmærksom læsning - du har fuldstændig ret. Det var lige gået stærkt nok. Det er rettet nu :-)

Med venlig hilsen
Maria Brus Pedersen
Journalisten
Jon Jørgensen
16. JUNI 2017
Marinus, Grosbøll og Buch
Marinus, Grosbøll og Buch-Andersen staves deres efternavne.
Niels Riis Ebbesen
16. JUNI 2017
Hvornår mon DR opdager, at
Hvornår mon DR opdager, at flow radio og TV er noget fra fortiden, og at ideen om public service er blevet overflødiggjort af den teknologiske udvikling, nu om stunder kan alle med en iPhone lave et radioprogram eller videoindslag, og publicere det på Internettet, og det sker allerede i et meget stort omfang.

Og derfor spekulerer jeg på, hvor længe der kan sidde en elite af journalister hos DR, som kan kræve licens for udsendelser, som færre og færre ser og lytter til.

Flere