Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:33 31.01.2024 Anna Sol Jørgensen

Marie Rask Glerup bliver chef på Radio4

Marie Rask Glerup bliver chef på Radio4

Radio4/Anthon Unger

Fra 1. april bliver Marie Rask Glerup journalistisk chef på Radio4.

Det skriver hun på X.

”Ambitionen er klar: Radio4 skal betyde noget mere for flere. Uomgængelige podcasts og public service, som får pulsen op hos lytterne og får dem til at blive siddende ved bilradioen, selv om destinationen er nået,” skriver hun.

Marie Rask Glerup blev i oktober fyret fra sin stilling som journalistik chef på B.T.. Det skete, efter at Simon Richard Nielsen var blevet udpeget som ansvarshavende chefredaktør på B.T., og ”efter to måneder med en ny chef i spidsen, hvor jeg har været uenig i stort set alle journalistiske og kommercielle valg”, som Marie Rask Glerup sagde på det tidspunkt.

Hun bliver ansat på Radio4, kort efter at Nikaloi Thyssen er blevet udpeget som administrerende direktør for radiokanalen. Han er blandt andet sat på posten for at vende lyttertallene til det bedre.

”Her på Radio4 kan vi godt nøjes med et stærkt journalistisk jugement, et afsindigt engagement, en uforlignelig evne til at skabe sammenhold, fællesskab og sætte retning, en sjældent stålsat vilje til at give form og skabe formater, der åbner ører og verdner, en vidunderligt nysgerrig og trodsig lyst til at lave journalistik, som oplyser, udfordrer og underholder,” skriver Nikolai Thyssen på Facebook.

Med ansættelsen af Marie Rask Glerup kommer Radio4 også til at lave en ny programledelse med en ny rolle som udviklingschef og en chefredaktør. Sidstnævnte er ikke ansat endnu og vil blive dækket af Nikolai Thyssen selv det næste halve års tid, skriver han.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder