Maria Rørbye Rønn: DR skal satse på kvalitet

DRs nye generaldirektør lover både mere international og regional dækning, mere kunst og kultur, bedre nyheder og en særlig satsning på de unge. Men hun vil ikke forholde sig til, hvor pengene skal komme fra.

DRs nye generaldirektør lover både mere international og regional dækning, mere kunst og kultur, bedre nyheder og en særlig satsning på de unge. Men hun vil ikke forholde sig til, hvor pengene skal komme fra.

GAVEREGN. Presseopbuddet i DR Byen mandag den 7. februar klokken 11 var næsten lige så heftigt som til et konservativt gruppemøde. Den øverste boss for Danmarks største mediekoncern skulle præsenteres. På forhånd var det afsløret, at chefen hverken blev en kendis eller en stordebattør. DR har truffet et overraskende ukontroversielt valg i den ukendte DR-veteran Maria Rørbye Rønn.

Hun havde allerede været konstitueret generaldirektør for DR i fire måneder. Juristen blev i den periode kendt for med sikker hånd at forhandle public service-aftalen for de næste fire år på plads og samtidig holde ro i geledderne i DR-toppen efter Kenneth Plummers uheldige afgang.

Hun har fået ros af DR-topfolk for at skabe en sjælden kompromisvilje bredt i DRs bestyrelse. Måske var det derfor, der var historisk enighed i bestyrelsen om at pege på hende, som bestyrelsesformand Michael Christiansen startede pressemødet med at slå fast.
»Det er historisk, at hun er valgt af en fuldstændig enig bestyrelse. Det er en ægte enighed i bestyrelsen. 11 mod nul. Det mest sikre bestyrelsesmandat i nyere tid,« sagde Michael Christiansen.

Så gav han ordet til den nye chef.
»Jeg er utroligt stolt over at sidde her i dag og få lov til at stå i spidsen for DR i de kommende år. Jeg kunne ikke forestille mig et job, der er mere spændende og udfordrende end det. DR er ikke bare Danmarks største kulturinstitution. DR har også til opgave at understøtte det danske demokrati, kultur og værdier. Samtidig med at det (DR, red.) er med i en rivende medieudvikling. Det betyder for mig, at opgaven er vigtigere end nogensinde,« sagde hun.

Maria Rørbye Rønn kastede sig allerede på pressemødet ud i at fortælle til mediehoben, hvad DR skal blive bedre til med hende som generaldirektør. DR skal have en skarpere profil end i dag, og koncernen skal satse på kvalitet, sagde hun. Senere på dagen uddybede hun synspunktet i et interview med Journalisten.dk.

Du sagde på pressemødet i dag, at DR skal satse på kvalitet. Hvad betyder det mere konkret?
»Alt det indhold, vi laver i DR, skal være væsentligt og relevant for danskerne. Vi kommer både til at fokusere på at lave – ikke flere, men – bedre nyheder end i dag, og så kommer vi til at satse på en øget regional tilstedeværelse for at samle danskerne i højere grad. Vi vil også fokusere på kunst og kultur og gøre det mere relevant for danskerne. Og så vil vi gribe fat i den store udfordring, vi har med at nå de unge,« opremsede hun.

De visioner kan næppe komme bag på nogen, der har læst den nye public service-aftale. Visionerne stemmer påfaldende ordret overens med de krav, der stilles til DR.
Men den nye generaldirektør vil ikke forholde sig til, hvor pengene til DR’s ambitiøse gaveregn til danskerne skal komme fra. I hvert fald ikke endnu.

Hvis I opruster på både det globale og det regionale niveau, hvor nedruster I så?
»Det handler meget om, hvilke kriterier man bruger, når man vælger sine nyheder. Det vil jeg trygt overlade til nyhedsafdelingen at arbejde nærmere med. Det vigtige for mig er at sætte retningen. Det kan jeg ikke gå dybere ind i,« sagde hun til Journalisten.dk.

0 Kommentarer