Maria Rørbye Rønn: DR skal have en skarpere profil

DR's nye generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, er netop blevet præsenteret. Der har været historisk opbakning bag hende i bestyrelsen, siger bestyrelsesformand Michael Christiansen. Vi må ikke blive et »elfenbenstårn«, og DR skal blive bedre til at formidle kunst og kultur, slår hun fast. (Opdateret 12.32)

DR’s nye generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, er netop blevet præsenteret. Der har været historisk opbakning bag hende i bestyrelsen, siger bestyrelsesformand Michael Christiansen. Vi må ikke blive et »elfenbenstårn«, og DR skal blive bedre til at formidle kunst og kultur, slår hun fast. (Opdateret 12.32)

DR har netop afholdt pressemøde i DR Byen. Her mødte de danske medier den nye øverste chef i DR, Maria Rørbye Rønn. Juristen, der overraskede mange ved at blive den nye generaldirektør efter Kenneth Plummer. Journalisten.dk var med på pressemødet.

Bestyrelsesformand Michael Christiansen indledte mødet med at præsentere Maria Rørbye Rønn.

»Det er en stor dag, fordi vi i dag udnævner Maria. Hun er den første kvinde i DR. Det andet, der er historisk, er, at hun er valgt af en fuldstændig enig bestyrelse. Det er en ægte enighed i bestyrelsen. 11 mod nul. Det mest sikre bestyrelsesmandat i nyere tid,« sagde Michael Christiansen.

Herefter fik Maria Rørbye Rønn ordet.

»Jeg er utroligt stolt over at sidde her i dag og få lov til at stå i spidsen for DR i de kommende år. Jeg kunne ikke forestille mig et job, der er mere spændende og udfordrende end det. DR er ikke bare Danmarks største kulturinstitution. Men DR har også til opgave at understøtte det danske demokrati, kultur og værdier. Samtidig med, at det (DR, red.) er med i en rivende medieudvikling. Det betyder for mig, at opgaven er vigtigere end nogensinde,« sagde hun.

Maria Rørbye Rønn fortsatte med at slå fast, at DR skal favne hele befolkningen og ikke må blive »et elfenbenstårn«.

Hun understregede, at fokus for hende vil blive at sikre DR en klarere profil.

»Jeg mener, DR skal have en skarpere profil. Vi skal søge ind til kernen – det, det hele handler om. Og det drejer sig både om, at vi laver endnu bedre nyheder end i dag (…), og at vi skal ud i hele landet – og samle danskerne på tværs,« sagde hun og fortsatte::

»Vi skal også blive bedre til at formidle kunst og kultur. Og vi har en stor udfordring med at lave noget indhold til de unge, som ikke er den målgruppe, vi har allerbedst fat i.«

»Jeg vil gøre mit yderste for at sætte en klar retning og skabe de bedste rammer for, at alle de sindssygt dygtige medarbejdere, der er i DR, får mulighed for at udfolde deres faglighed og gøre det, de er allerbedst til,« sagde Maria Rørbye Rønn.

Efter præsentationen blev der åbnet for spørgsmål. Her blev der blandt andet spurgt til forholdet mellem hende og bestyrelsesformand Michael Christiansen. Der har tidligere været spekuleret i, hvem af de to der skal markere sig som DR’s stemme i den brede offentlighed.

Til det svarede Michael Christiansen:

»Både Maria og jeg kender forskellen mellem generaldirektørens rolle og min rolle som bestyrelsesformand. Nu er Maria lavet af noget skandinavisk granitstof. De, der kender hende, ved, at sejler man ind i hende, så går skibet ned. Efter et par måneder med hende har vi lært, at hun står fast.«

Herefter blev der spurgt, hvordan Maria Rørbye Rønn forventer at komme til at gøre en forskel.

»Jeg håber, at seerne og lytterne kommer til at mærke, at vi lynhurtigt kommer til at sætte fokus på indholdet. Jeg ønsker at retningen bliver mere klar, at vi fokuserer på at lave ikke flere, men bedre nyheder. Det er ikke mig, der skal lave programmerne – men jeg skal sørge for, at rammerne er optimale,« sagde hun.

Hvad er public service for dig?

»Indhold og kvalitet,« svarede Maria Rørbye Rønn.

Artiklen er opdateret løbende under pressemødet, og senest efter pressemødet klokken 12.32. 

Læs også interview med DR’s nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, der mener, Maria Rørbye Rønn kommer til at gøre en forskel i DR.

0 Kommentarer