Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
16:01 06.09.2022 Anna Sol Jørgensen

Maria Rørbye Rønn: ”Det har ikke været intentionen at putte med afskedigelser”

Maria Rørbye Rønn: ”Det har ikke været intentionen at putte med afskedigelser”

Flere medarbejdergrupper har i løbet af den seneste uge udtrykt mistillid til DR’s ledelse. Philip Davali/Ritzau Scanpix

Kritikken er haglet ned over DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, efter at det i sidste uge blev meddelt, at DR skulle nedlægge op mod 100 stillinger og i den forbindelse afskedige 60-70 medarbejdere.

Flere medarbejdergrupper har sendt udtalelser til ledelsen, da de føler, at tilliden til ledelsen har lidt et alvorligt et knæk, fordi Maria Rørbye Rønn sidste år sagde, at der ikke ville komme afskedigelser i kølvandet på den digitale strategi.

”På intet tidspunkt har det været intentionen at putte med, at vores digitale plan vil komme til at betyde store forandringer og ændringer hos DR – også stillingsnedlæggelser og afskedigelser. Når det er sagt, så foregår kommunikation på modtagernes præmisser, og vi kan konstatere, at vores budskaber ikke er kommet klart igennem. Det vil vi have stort fokus på at gøre bedre fremadrettet, for vi skal lykkes med den digitale plan,” lyder det i en skriftlig kommentar fra Maria Rørbye Rønn.

Dagens fyringsrunde har betydet, at 33 medarbejdere i DR Kultur, Børn og Unge har fået besked om, at de vil blive fyret. Efterfølgende har flere afdelinger under DR Kultur, Børn og Unge nedlagt arbejdet.

”Det er en barsk dag i DR, og jeg har forståelse for, at sådan en dag kan afstedkomme reaktioner,” lyder det fra Maria Rørbye Rønn.

Arbejdsnedlæggelsen betyder, at flere live-programmer ikke er blevet sendt i radioen i dag.

”På baggrund af arbejdsnedlæggelserne har DR iværksat en nødsendeplan, men vi håber naturligvis, at vi kan få normaliseret situationen hurtigst muligt,” lyder det i den skriftlige kommentar.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder