Manifest for kommunikationsfolk

Journalisterne er ikke de eneste, som skal have en art fagligt løfte. Nu har K-gruppen lavet et oplæg til et manifest. Egentlige etiske retningslinjer for kommunikation er på vej.

Journalisterne er ikke de eneste, som skal have en art fagligt løfte. Nu har K-gruppen lavet et oplæg til et manifest. Egentlige etiske retningslinjer for kommunikation er på vej.

Det skriver Dansk Journalistforbunds Kommunikationsmagasin K, som i disse dage bliver delt ud sammen med fagbladet Journalisten.

Mens eksempelvis SDUs journalistløfte betoner den enkelte reporters uafhængighed, samt at journalistikken er til for borgerne, så lægger kommunikationsfolkene vægt på, at deres faglighed ligger i at repræsentere bestemte interesser.
»Vi er den ene parts professionelle hjælper, og vi bliver sat til at varetage partsinteresser. Vores faglighed gør, at budskabet bevarer dets troværdighed, samtidig med at afsenderens ønsker bliver opfyldt. Og vores indsats sker på forskellige niveauer, både i processer som rådgivning, i form af produkter og i selve udførelsen af kommunikationen,« siger formanden for KommunikationsGruppen, Lars Elmsted.

Eller som der står i manifestet: »Kommunikatøren er sjældent ophavsmand til kernen i et budskab, men snarere den ene parts professionelle hjælper. Kommunikatøren stiller sin ekspertise til rådighed og hjælper dermed den ene part i relationen til at få opfyldt sin ambition.«

Manifestet blev testet på KommunikationsGruppens generalforsamling i marts i år og blev modtaget godt, skriver  Kommunikationsmagasinet K. Det er meningen, at manifestet skal føre til udarbejdelsen af etiske retningslinjer for kommunikationsfolk.
»Vi ved, at medlemmer kan havne i et etisk dilemma eller et konfliktfelt, når en ledelse går en bestemt vej, mens kommunikatørens faglighed og kendskab til målgruppen siger noget helt andet. Den eneste måde at løse den konflikt på er gennem konstruktiv dialog, og vi mener, at medlemmerne kan bruge nogle etiske regler at henvise til,« siger Lars Elmsted.

Manifestet skal også bruges som udgangspunkt for at stille krav til praktikstederne.

Du kan læse manifestet her.

 

0 Kommentarer