Mange Bagger-bøger på vej

De to B.T.-journalister, som i sidste uge blev afskediget, fordi de havde arbejdet på en bog om Stein Bagger uden at informere avisens ledelse, bliver langtfra de eneste, der udgiver en bog om den sagnomspundne finansmand.

De to B.T.-journalister, som i sidste uge blev afskediget, fordi de havde arbejdet på en bog om Stein Bagger uden at informere avisens ledelse, bliver langtfra de eneste, der udgiver en bog om den sagnomspundne finansmand.

I løbet af 2009 vil der komme et mylder af bøger om Stein Bagger og IT Factorys rutsjebanetur fra finansmirakel til kriminel.

De tidligere B.T.-journalister Niels Ole Qvist og Morten Nøhr Mortensen skriver en bog for Gyldendal. En bog, som i sidste uge kostede dem deres job på B.T. Men bogen får hård konkurrence af en række andre udgivelser, der også handler om IT Factory og Stein Baggers svindel og bluffnumre.

Bloggeren Dorte Toft, som var med til at afsløre det gigantiske fupnummer bag IT Factory, skriver også på en Bagger-bog for Gyldendal Business. Dorte Toft skriver bogen sammen med journalist Henrik Tüchsen, og udgivelsesdatoen er endnu ukendt.

Ekstra Bladets forlag udgiver i efteråret 2009 en bog, som bliver skrevet af et hold af Ekstra Bladets egne journalister. "Vi vil besvare de spørgsmål, alle stiller. Hvordan blev miliarderne svindlet? Hvem hjalp Bagger? Hvad er rockernes rolle? Hvor er pengene henne? Og ikke mindst: Hvem er Bagger – og hvordan blev han nyere tids største, danske finanssvindler?" har Bo Elkjær, den ene af bogens forfattere, sagt i Ekstra Bladet. Læs omtalen af bogen her.

Der kommer også en Stein Bagger-bog fra forlaget Lindhardt og Ringhof. Det bekræfter redaktionschef Jeppe Markers, men forlaget vil ikke endnu ikke afsløre, hvem der skriver bogen, eller hvornår den udkommer.

Forfatteren Sanne Udsen skriver også på en bog om Bagger-sagen, som udkommer på Børsens forlag 1. april. Bogen vil fokusere på det psykologiske aspekt i eventyret om IT Factory og blandt andet handle om, hvorfor alle mennesker lod sig bedrage af den fine overflade, oplyser forlaget.

Stein Baggers tidligere kommunikationsrådgiver, Erik Ove, skriver på en bog i samarbejde med journalist Stig Andersen, som udkommer i maj fra forlaget People's Press. Det er en insider-bog, der bygger på interviews og samtaler med de folk, der dagligt arbejdede sammen med Stein Bagger og lod sig besnære og manipulere af ham, oplyser forlaget.

Og Stein Bagger kan også forvente at se sin egen historie på skærmen. Filmselskabet Zentropa har varslet både film og tv-serie om finansmanden.

1 Kommentar

Erik Svarre
16. FEBRUAR 2009
Re: Mange Bagger-bøger på vej

Syv bøger er på vej om Stein Bagger-sagen  - efter den seneste opgørelse jeg har set.

"Det er et journalistisk drama uden lige", sagde forlagsmanden Kalle Kvist forleden om Bagger-boomet på bogfronten  i tv - frit efter hukommelsen.

Man kan måske også spørge, om sagen appellerer til mange journalisters indre Stein Bagger-svinehund  som de så kan få lidt udløsning for i bogform.

Jeg kan i hvert fald godt pege på et par stykker af slagsen - målt efter Stein Baggers evne til distanceblænding, manipulation, manglende kollegialitet, styringsevne mv. Både kvinder og mænd.

Ikke dermed sagt, at de pågældende forfattere er udstyret med disse evner - slet ikke