Mandlige journalister lever kortere

Kvindelige journalister kan se frem til et langt liv, mens mandlige journalister har større risiko for at dø før tid, viser tal fra Danmarks Statistik.

Kvindelige journalister kan se frem til et langt liv, mens mandlige journalister har større risiko for at dø før tid, viser tal fra Danmarks Statistik.

Lev stærkt. Dø Ung. Mandlige journalister dør tidligere end gennemsnittet af danskere på arbejdsmarkedet. Mandlige journalister dødelighed ligger 8 procent over gennemsnittet (indeks 108), mens kvindelige journalister ligger helt nede på indeks 88. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

En analyse lavet af Dicar for Journalisten i 2002 aflivede ellers myten om, at journalister på grund af stress, sprut, deadlines og præstationskrav lever livet hårdere. Dengang lå mandlige journalisters indekstal på 82, og dermed kunne de regne med at leve lidt længere end gennemsnitsdanskeren. Kvindelige journalister levede cirka lige så lang tid som gennemsnitskvinden, men de døde oftere af lungecancer og selvmord.
I modsætning til Danmarks Statistiks undersøgelse omfattede Dicarundersøgelsen samtlige journalister – ikke kun dem, der er i job.

Fiskere, tjenere og kokke er de erhvervsgrupper, der ifølge Danmarks Statistik risikerer at dø tidligst. Deres indektstal er helt oppe på 170 eller derover. Undersøgelsen viser også, at langvarig arbejdsløshed øger dødeligheden for mænd, men ikke for kvinder.

Tallene gælder for dødeligheden for de forskellige erhverv i Danmark i tiårsperioden 1996-2005. Grundlaget for analysen er alle 20-64-årige 1. januar 1996 med deres daværende erhverv.

0 Kommentarer