Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:43 23.03.2023 Anna Sol Jørgensen

Manden bag Radio24syvs visuelle identitet står bag nyt avisdesign

Manden bag Radio24syvs visuelle identitet står bag nyt avisdesign

Sjællandske

Lokalaviserne under Sjællandske Medier har fået ny indpakning, og det samme har hjemmesiden Sjællandske Nyheder, sn.dk.

Med det nye design ønsker mediehuset at præsentere sin journalistik i en mere moderne og læsevenlig udgave.

”Det betyder for eksempel, at en tungere problematik deles op i flere enheder, så man som læser oplever, at historien og perspektivet ofte udfoldes over flere elementer, og på den måde understøtter både nuancer og forståelse for læserne,” skriver chefredaktør for Sjællandske Medier Louise Pettersson i en klumme hos sn.dk.

”Det gør vi ikke bare, fordi det skal se pænt og lækkert ud. Når vi ændrer udseendet på vores avis, handler det om at blive endnu bedre til at leve op til vores publicistiske forpligtelse,” tilføjer hun.

Det er Tobias Røder, der også har stået bag det visuelle udtryk hos Radio24syv og Information, der gennem de seneste to år har samarbejdet med Sjællandske Medier om det nye design. Det visuelle design på tværs af udgivelser bliver bundet sammen af fontene Ivar og Siri. Derudover er en cyan-blå streg gennemgående hos de trykte medier og skal også på sigt være på facaderne hos Sjællandske Medier.

Det er ikke kun visuelt, lokalaviserne ændrer sig. Chefredaktøren varsler samtidig et ”nyt og forbedret” weekend-indhold med fokus på kultur, litteratur, natur og oplevelser på Sjælland.

”Vi vil samtidig i endnu højere grad sørge for, at dagbladene og Sjællandske Nyheder dag for dag løfter de væsentlige lokale dagsordner og er markant til stede i de samtaler, der foregår lokalt,” skriver Louise Pettersson.

Sjællandske Medier udgiver aviserne Sjællandske, Frederiksborg Amts Avis, Nordvestnyt og Dagbladet, der alle har fået nyt design fra i dag.

SENESTE NYT

Flere nyheder