Mandefald

 Siden marts i år har ti højt profilerede medarbejdere sagt op på Jyllands-Posten. Vi har spurgt dem hvorfor.

 

Siden marts i år har ti højt profilerede medarbejdere sagt op på Jyllands-Posten. Vi har spurgt dem hvorfor.

 
Per Mikael Jensen
Var ledende redaktionschef og chef for JP i København. Forlod JP i marts 2001.
I dag er han chefredaktør og administrerende direktør på metroXpress.
Hvorfor forlod du JP?
"Jeg havde det enormt sjovt på JP. Men da jeg så, at jeg kunne have det sjovere andre steder, holdt jeg op. Man skal sørge for at sige de ting, man er utilfreds med, mens man er der. Det gjorde jeg. Og bagefter skal man holde sin kæft."

David Trads
Har været korrespondent i Latinamerika og Moskva for JP. Var leder af Christiansborg-redaktionen fra 1997-2000 og skulle tiltræde stillingen igen sommer 2001. Men det nåede han ikke. Han sagde op i marts og er nu redaktionschef på metroXpress.
Hvorfor forlod du JP?
"Da jeg kom tilbage til JP, efter at have været væk et halvt år, så jeg, at den redaktionelle linje var blevet skubbet mod højre. Både på udlændinge- og velfærdsområdet. For det andet følte jeg ikke, at jeg havde nogen indflydelse på den almindelige debat mere."

Mikkel Hertz
Var chef for JPs "Indsigt-gruppe", en gruppe for undersøgende journalistik. Fik i 1993 Cavlingprisen. Skiftede i juni til TV2 for at blive redaktionschef og leder af nyhederne i København.
Hvorfor stoppede du på JP?
"Jeg fik et skidegodt tilbud fra TV2. Og så er det ingen hemmelighed, at mange har forladt avisen. Deres stole står tomme – det gjorde de også omkring mig – det var ikke så sjovt. Vi ville gerne fortsat levere det, jeg opfatter som klassisk JP- journalistik, når det er bedst: Tunge, samfundsrelevante, kritiske historier. Men vilkårene var efterhånden ikke de bedste."

Simon Andersen
Fra 1998-2001 reporter i JPs "Indsigtgruppe". Sagde op i juni måned, da gruppen blev nedlagt. I dag underviser i journalistik på RUC.
"Det var slut, da man med et fingerknips fjernede den undersøgende journalistik – til trods for at alt tyder på, at det er det, man skal leve af. Men overraskende var det vel ikke. De seneste år har enhver journalistisk udvikling på JP været lagt død, og det fører uundgåeligt til, at JP nu efterhånden bliver det værste, en avis kan blive: Ligegyldig."

Nils Mulvad
Var på JP i seks år. Sad i JPs reportagegruppe, hvor han blandt andet har lavet "Dandy-sagen" og "sagen om højesteretsdommeres bijob". Skiftede 1. november til et job som direktør for Dicar (Dansk Institut for Computer-Assisted Reporting).
Hvorfor stoppede du på JP?
"Da jeg kom til JP i 1995, var der meget højt til loftet. Men der blev mindre og mindre luft til at lave de ting, som jeg gerne vil lave. I stedet blev man sat til at lave noget andet. Jeg stoppede, fordi jeg kunne beskæftige mig med noget mere spændende udenfor."

Ulla Østergaard
Chef for JPs Christiansborg-redaktion, indtil den nye regering tiltrådte. I dag pressechef i Indenrigs- og sundhedsministeriet.
Hvorfor skiftede du?
"Jeg fik et jobtilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Det var en kæmpe udfordring. Mere har jeg ikke lyst til at sige om det."

Jakob Høyer
Var leder af kulturredaktionen på JP i København indtil valget i november. Er nu pressechef i Kulturministeriet.
Hvorfor forlod du JP?
"Jeg fik et enestående jobtilbud. Af princip udtaler jeg mig ikke i detaljer om min tidligere arbejdsplads. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at udviklingen delvist var gået i stå, der hvor jeg sad."

Søren Funch
Cavling-prisvinder 1999. Reporter på JPs erhverv og økonomiredaktion. Skiftede i oktober måned til Mandag Morgen.
Hvorfor skiftede du?
"Jeg følte selv, jeg havde behov for nye udfordringer."

Niels Victor Christiansen
Arbejdet 24 år for JP. Tre år i Los Angeles, syv i New York, otte i Washington og syv i London. Har sagt sin stilling op i februar, men er officielt ansat til 1. januar.
Hvorfor sagde du op?
"Af personlige grunde. Professionelt var det nok med syv år i London. Derfor havde jeg lyst til at vende tilbage til der, hvor mine erfaringer og ekspertise er. Samtidig havde jeg nogle familiemæssige grunde."

Michael Ulveman
Journalist i JPs reportagegruppe. Har tidligere været korrespondent i Washington, Bruxelles og leder af Christiansborg-redaktionen for JP. Har for nylig sagt ja til et arbejde som chefredaktør for Den Liberale Presse. Han arbejder på JP indtil 1. april.
Hvorfor vil du skifte?
"For mig er det et karrierespring, muligheden for at få ledelseserfaring. Og for det andet føler jeg ikke selv, at avisen udnytter den viden og erfaring, jeg har fået i Bru-xelles, Washington og på Christiansborg godt nok."

Læs også Kongen og Knægten

0 Kommentarer