Mandefald på JP’s Christiansborg-redaktion

Netop som JP's Khader-sag vækker størst opsigt, har endnu en medarbejder på avisens Christiansborg-redaktion sagt op. Hele tre garvede medarbejdere på Borgen har dermed forladt JP i løbet af kort tid. Khader-sagen er dog ikke årsagen, erklærer de samstemmende. Men ... »Jeg har aldrig oplevet noget lignende,« siger en enkelt. Ny kvinde på vej til JP. (opdateret 15:23)

Netop som JP's Khader-sag vækker størst opsigt, har endnu en medarbejder på avisens Christiansborg-redaktion sagt op. Hele tre garvede medarbejdere på Borgen har dermed forladt JP i løbet af kort tid. Khader-sagen er dog ikke årsagen, erklærer de samstemmende. Men … »Jeg har aldrig oplevet noget lignende,« siger en enkelt. Ny kvinde på vej til JP. (opdateret 15:23)

Svingdøren på Jyllands-Postens Christiansborg-redaktion roterer i øjeblikket hurtigere end normalt.

For nylig sagde Anders Langballe op, i sidste uge var det Kristian Klarskovs tur, og i dag er det kommet frem, at Anne Mette Svane nu også forlader borgen.

Dermed er det farvel og tak til tre af de fem faste JP-medarbejdere på Christiansborg på et tidspunkt, hvor der mere end nogensinde er blæst om avisens politiske dækning af Khaders burka-forslag og avisens egen rolle i samme sag, som fagbladet Journalisten kunne afsløre for nylig.

Forleden indrømmede chefredaktør Jørn Mikkelsen således, at der blev begået fejl i skrivningen af artiklen om Naser Khaders burkaforslag. "En taktisk og praktisk fejl," erklærede han i Presselogen på TV 2 News

Få dage før havde JP's tillidsrepræsentant kritiseret hele redaktionsledelsen på avisen i selv samme sag.

Men de tre Christiansborg-journalister, der alle nu har forladt JP – eller snart gør det, understreger dog samstemmende, at deres afsked med bladet intet har med den aktuelle sag at gøre.

»Det er simpelthen et vanvittigt, men tilfældigt sammenfald af mange ting, som er uafhængige af denne sag,« siger Kristan Klarskov, der 1. november skifter til Berlingskes Christiansborg-redaktion.

Han ønsker i øvrigt ikke at kommentere diskussionen om JP's ledelse:

»Det eneste, jeg kan forholde mig til, er, at jeg selv er stoppet. Det har ikke noget med det (JP's Khader-sag, red.) at gøre.«.

Ligeledes lyder det fra Anne Mette Svane, JP's hidtidige leder af Christiansborg, som bliver ny indlandschef på Politiken:
»For mit vedkommende har skiftet til Politiken intet med JP's Khader-sag at gøre,« siger hun til Journalisten.dk.

Hverken Anne Mette Svane eller Kristian Klarskov ønsker at udtale sig yderligere.

Den sidste af de tre, Anders Langballe, sagde allerede op den 9. juli – altså længe før det kom frem, at JP's ledelse havde blandet sig i den politiske redaktions dækning af Khaders burka-forslag.

Set udefra kan han dog godt forstå, at det vækker opsigt, at JP mister størsteparten af medarbejderne på Christiansborg-redaktionen i løbet af så kort tid:

»Det har været et meget specielt forløb (JP's dækning af Khaders burka-forslag, red.). Og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Men min opsigelse kom, en måned før sagen rullede, og har af indlysende årsager derfor ikke noget med det at gøre,« siger Anders Langballe til Journalisten.dk.

– Men kunne Khader-sagen have fået dig til at gå, hvis du stadig havde været ansat under de seneste ugers forløb?
»Det vil jeg ikke kommentere,« siger Anders Langballe, der er skiftet til TV 2.

Jyllands-Posten har i øvrigt i dag meldt ud, at avisen har ansat Christine Cordsen som afløser for Anne Mette Svane. Cordsen kommer fra Politikens Christiansborg-redaktion.
Derudover er Dorte Ipsen Boddum fortsat en del af JP's borgen-team. Det samme er Charlotte Beder, der dækker Christiansborg for JP's lyserøde sider.

 (opdateret 23:00)

Læs også de andre artikler fra: Journalistens tema om JP's indblanding i burka-sagen.

0 Kommentarer