Mandag Morgen skifter ugebrevet ud med et magasin

Mandag Morgens ugebrev vil ikke længere udkomme på papir fra august. Til gengæld lancerer ugebrevet et nyt månedsmagasin, der skal trykkes og sendes ud 12 gange årligt.

Mandag Morgens ugebrev vil ikke længere udkomme på papir fra august. Til gengæld lancerer ugebrevet et nyt månedsmagasin, der skal trykkes og sendes ud 12 gange årligt.

Mandag Morgen opgiver papiret. Fra august vil ugebrevet kun udkomme digitalt. Det betyder, at Mandag Morgen lander hos abonnenterne som en pdf-fil, skriver Altinget.dk.

Samtidig lancerer Mandag Morgen et nyt månedsmagasin, der til gengæld skal udkomme på papir. Det skal udkomme 12 gange årligt og rumme 100 sider.

»Vi vil stadig levere innovationsjournalistik af høj kvalitet – men i nye formater, der øger aktualiteten, brugervenligheden og nytteværdien,« udtaler ansv. chefredaktør Bjarke Møller til Altinget.dk.

Læs også Journalisten.dks interview med Bjarke Møller her: »Vi skal både have blæreeffekt og høj nytteværdi« 

3 Kommentarer

Christina Guldbrandt
12. JUNI 2012
Re: Mandag Morgen skifter ugebrevet ud med et magasin

Kære Øjvind

Tak for svar. Det lyder spændende, at Journalisten er i gang med en proces, der vil styrke digitaliseringen. Mht. foto-historierne så rummer digitaliseringen rigtigt mange nye muligheder i form af fx sound-slides, der gør både billeder og fortællinger levende. Det bruger 3F på http://www.fagbladet3f.dk/foto-og-tv/

Mange hilsner

Christina 

Øjvind Hesselager
12. JUNI 2012
Re: Mandag Morgen dropper papiret til sommer

Kære Christina

Du har ret, det er uhyre interessant med glidningen fra print til online.

Bemærk dog: Mandag morgen udkommer årligt med 1.200 sider, kan jeg læse. Det er stadig noget mere end Journalisten, der i 2012 kun trykker cirka 600 sider.

Bemærk, at Journalisten allerede i år udkommer med 25 procent færre numre på print - 15 mod tidligere 20 - og omvendt har skruet op online, også med ugentlig nyhedsbrev.

I modsætning til Mandag Morgens ugentlige udgivelse har Journalisten jo også en del historier fortalt gennem fotos, der måske ikke tilgodeses på samme måde online.

Men: Vi er i proces. I løbet af 2012 vil vi blive mere målrettet mobilen og tablet. Men jeg tror ikke papiret eller printmagasinet dør foreløbigt. Om nogensinde.

Kunsten er snarere, at finde den rette deling af stoffet mellem print og online - og mellem forskellige online-platforme.

Mange venlige hilsner

Christina Guldbrandt
12. JUNI 2012
Re: Mandag Morgen dropper papiret til sommer

Tillykke til Mandag Morgen med det modige valg. Det lyder som en god ide både i forhold til at fremme udvikling af journalistisk på digitale medier samt at få bedre nyheder og analyser for pengene.

Hvilken dansk fagforening bliver mon den første, som tør tage samme valg? Bliver det mon Journalisten?

Jeg læser stort set altid Journalisten på nettet, så det trykte blad ender ofte i bunken af ulæste aviser, der ryger i papircontaineren. Jeg ved fra diskussioner med fagfæller, at mange stadig holder meget af at sidde med det trykte blad, men det ville være forfriskende med en diskussion om Journalisten skal vælge at udkomme digitalt og ikke på papir?