Mandag justerer Politiken sit koncept

Webnyhederne bliver sluppet fri af notebåndet i papiravisen og kommentatoren Peter Mogensens kommentar bliver omdøbt til analyse.

Webnyhederne bliver sluppet fri af notebåndet i papiravisen og kommentatoren Peter Mogensens kommentar bliver omdøbt til analyse.

Fra mandag den 3. december slipper dagbladet Politiken web-nyhederne fri i 1. sektion. Samtidig er webredaktionen blevet omdømt til nyhedsredaktionen.

Hidtil har historier fra Politiken.dk primært været henvist til notebåndet i toppen af papiravisens første sektion.

»Jeg tror ikke, læserne vil falde ned af stolen over omlægningen, men internt har den stor betydning, idet web-nyhederne nu vil blive brugt frit i avisen. Nyhedsredaktionen skal også levere mere eller mindre videreudviklede historier til papiravisen,« siger Tøger Seidenfaden, som dermed gør op med det hidtil skarpe skel mellem web- og papirjournalister på avisen.

Det var planen, at Projekt Ny Avis fase 2 skulle løbe af stabelen inden udgangen af november, men premieren er altså blevet flyttet til første mandag i december.

En anden del af øvelsen går ud på at flytte kommentarer fra 1. sektion til debatrummet i avisens 2. sektion, så den første del af avisen fremstår som et mere rendyrket journalistisk produkt.
Derfor bliver udlandsredaktør Michael Jarlner og tidligere chefredaktør Herbert Pundiks kommentarer flyttet til 2. sektion.

Derimod bliver tidligere spindoktor for Poul Nyrup Rasmussen Peter Mogensens kommentar ikke flyttet fra 1. sektion.
»Vi omdøber den til politisk analyse. Han analyserer jo det politiske spil, og hans baggrund er lagt åbent frem for alle.«
Bliver han så også mindre kommenterende og mere analyserende?
»Der er jo en glidende overgang mellem analyse og kommentar, hvor det er svært at sige præcis, hvor grænsen går. Nu bliver det beskrevet som en analyse, og det forpligter jo.«
På TV2 News bliver Peter Mogensen præsenteret bag en rød pult for at signalere hans udgangspunkt. Er det ikke en mere fair varedeklaration?
»Det er jo programmets koncept at præsentere Michael Kristiansen og Peter Mogensen som tidligere spindoktorer for henholdsvis Nyrup og Fogh. Så der er det ret oplagt,« siger Tøger Seidenfaden.

Læs om mere om Projekt Ny avis i Journalitens tema.

0 Kommentarer