Mand over bord

»Freelancekonsulenterne i Dansk Journalistforbund sidder nok og banker hovederne ned i bordet over min naivitet og tænker, at jeg er en kæmpe idiot.«

»Freelancekonsulenterne i Dansk Journalistforbund sidder nok og banker hovederne ned i bordet over min naivitet og tænker, at jeg er en kæmpe idiot.«

29-årige Danni Travn har skiftet job fra Communication Manager ved Sony Music til freelance med en ugentlig 30-timers kontrakt som redaktør på musikmagasinet LIVE. og så igen fra redaktør på LIVE til fuldtidsfreelance.

Denne udgave af Nyt Job handlede i første runde om Danni Travns redaktørstilling fra 1. august på musikmagasinet LIVE. Om sit nye job sagde han »Det her er et lykkeligt ægteskab mellem hobby og arbejde. Jeg har aldrig forstået, hvorfor man med vold og magt bør skille de to ting ad. For at være lidt højttravende, så er det nærmest spirituelt, at jeg kan få lov til at formidle personlige kunstoplevelser i mit professionelle liv.«

Efter tre uger på jobbet, en uge efter interviewet med Journalisten og med en næsten færdig udgave af LIVE valgte de økonomiansvarlige at trække stikket og lukke bladet og Danni Travns stilling ned 1. september.

Inden da havde Danni Travn sagt sit job op som Communication Manager hos Sony, før han havde noget nyt på hånden eller nogen som helst ide om, at der ventede et redaktørjob forude. Han forklarede, at det krævede en dyb indånding, men at han havde friheden til at kaste sig over bord nu. Hos Sony havde han fået en følelse af at blive manet op i et pr-hjørne, hvor han ikke hørte til. Så han og kæresten sagde lejligheden op for at finde noget billigere. Danni Travn satte sig ind i dagpengesystemet og takkede Sony for det foreløbige samarbejde. Fik redaktørjobbet med det samme, men nåede kun at arbejde tre uger, før det pludselig lukkede ned.

I dag siger han:
Jeg føler mig for alvor som mand over bord nu. Jeg tog en chance. Og det er virkelig ærgerligt, at LIVE ikke kommer på gaden overhovedet, for den journalistiske kvalitet har ingen beklikket. Det er ren og skær økonomi, som holder det fra gaden. Men jeg er kommet bedre fra start efter Sony, end jeg havde ventet. Jeg er tryg ved situationen og ikke desperat, men selvfølgelig sulten. Jeg skal helst ikke sidde og tromme i bordet derhjemme alt for længe.

Hvordan vil du starte op som freelance?
I stedet for at gå fra historie til historie vil jeg prøve at identificere mangler. Finde huller i branchen, jeg kan fylde ud ved at gøre folk opmærksom på, at de har brug for hjælp. Jeg vil rigtig gerne være med til at udvikle produkter og skabe noget nyt. Det var også sådan, jeg fik fast arbejde hos Sony i sin tid. Jeg kritiserede dem for deres journalistiske arbejde og sagde, at jeg med garanti ville kunne gøre det bedre. Det endte med en fastansættelse.

Er der noget i det her forløb, du burde have gjort anderledes?
Jeg skulle have stillet flere spørgsmål til LIVE-projektet. Men svarene havde højst sandsynligt ikke afholdt mig fra at kaste mig hovedkulds ud i det alligevel, for jeg har virkelig brændt for LIVE. Freelancekonsulenterne i Dansk Journalistforbund sidder nok og banker hovederne ned i bordet over min naivitet og tænker, at jeg er en kæmpe idiot. Men jeg havde været en større idiot, hvis jeg ikke havde kastet mig ud i det her projekt og satset lidt.

CV. Uddannet fra SDU i 2006 med praktik på Fyens Stiftstidende.
Herefter en master i cultural studies fra Goldsmiths University i London, featureskribent for NORDJYSKE/Fyens Stiftstidende.

0 Kommentarer