Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:46 15.11.2022 Anna Sol Jørgensen

Mand dømt for pirattjeneste med film og serier fra TV 2

Mand dømt for pirattjeneste med film og serier fra TV 2

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 34-årig mand er blevet idømt tre måneders betinget fængsel for at drive en pirattjeneste med blandt andet mindst 200 film, tv-serier og bøger.

Det skriver den Nationale Enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

Manden er samtidig dømt for at have skaffet og brugt intetanende brugeres loginoplysninger til at hacke sig ind på tjenester som TV 2 Play og Netflix, hvis indhold han har stjålet og lagt tilgængeligt på fildelingstjenesten danishbytes.org.

Ud over den betingede fængselsstraf er manden blev idømt 80 timers samfundstjeneste.

”Med en straf på 90 dages fængsel sendes der et signal om, at myndighederne tager krænkelser af ophavsretten alvorligt. Både bagmænd og brugere af ulovlige fildelingstjenester risikerer at få en dom. I denne sag har det været særligt skærpende, at den dømte har brugt intetanende medieabonnenters login-oplysninger til at hacke sig adgang til streaming- og medietjenester og derefter delt materiale derfra via fildelingstjenesten,” siger Beytullaah Karacan, der er anklagerfuldmægtig hos NSK, i pressemeddelelsen.

Sagen er en del af et større sagskompleks om pirattjenester. Sagerne udspringer af en politianmeldelse fra Rettighedstjenesten tilbage i 2018, der har medført, at flere af de ulovlige tjenester nu er lukket.

SENESTE NYT

Flere nyheder