”Man skal tydeligere mærke en Berlingske-stemme i udlandsdækningen”

DR’s udlandsredaktør, Ida Ebbensgaard, overtager udlandsredaktørposten på Berlingske efter Anna Libak. ”Berlingske skal være et fyrtårn, hvor man kan sige: Hvis jeg følger Berlingskes dækning, så er jeg klædt ordentligt på til at agere i en moderne verden,” siger hun

Berlingskes nye udlandsredaktør bliver Ida Ebbensgaard.

Hun forlader stillingen som udlandsredaktør i Danmarks Radio for den 1. november at overtage posten på Berlingske efter Anna Libak, som i maj sagde op som konstitueret chefredaktør og udlandsredaktør.

Ida Ebbensgaard offentliggjorde selv det nye job i et Twitter-opslag.

Hun beskriver opgaven med udlandsstoffet som ”den fineste”, da Journalisten får fat på hende over telefonen.

”Der er så meget støj, og så mange historier man kunne lave, og der er mere end nogensinde brug for nogen, der bringer orden i det kaos. Det gælder medier i almindelighed, men i særdeleshed udlandsstoffet,” siger Ida Ebbensgaard.

Et fyrtårn i de halve sandheder

Den kommende udlandsredaktør mener, at Berlingske skal være et fyrtårn.

”I den kakofoni af nyheder og udmeldinger og ikke mindst halve og kvarte sandheder, skal Berlingske være et fyrtårn, hvor man kan sige: Hvis jeg følger Berlingskes dækning, så er jeg klædt ordentligt på til at agere i en moderne verden,” siger hun.

Men hvordan Berlingskes dækning bliver med hende som redaktør, vil hun ikke gå for meget i detaljer med.

”Jeg vil gerne ankomme i huset og lære redaktionen at kende, før jeg kommer med store programerklæringer. Men jeg tror helt sikkert, at vi kommer til at have et stærkere digitalt fokus. Det vil jeg gerne stå i spidsen for,” siger hun.

Det digitale skal tænkes ind fra starten

Chefredaktør Tom Jensen lægger også vægt på det digitale fokus.

”Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med Ida Ebbensgaard, som har en dybtgående indsigt i det internationale stof, er en topprofessionel journalist – og med stærke digitale kompetencer,” sagde han tidligere i dag til Berlingske.

Hos Danmarks Radio har Ida Ebbensgaard haft et særligt redaktøransvar for udvikling af DR Udlands digitale produktioner. Erfaringerne derfra vil hun tage med ind hos Berlingske.

”Der, hvor vi i DR har været stærkest i forhold til at formidle udlandsstof, har været, når vi tidligt har tænkt den digitale formidling ind i journalistikken og fået andre faggrupper – som grafikeres – input. Det handler om helt fra start at få sat i tale, at vi selvfølgelig også udkommer stærkt digitalt,” siger hun.

De konkrete løsninger skal hun nu finde ud af sammen med Berlingskes udlandsredaktion.

”Jeg håber, at man om to år vil kunne se, at vi udkommer markant tydeligere digitalt. Og man skal tydeligere kunne mærke en Berlingske-stemme i udlandsdækningen,” siger hun.

Rettet 30/10 klokken 8.19: Ida Ebbensgaard starter på Berlingske 1. november, ikke 15. november.

0 Kommentarer