“Man skal have en god fysik og en stærk psyke”.

Nyt job: 1/3 fra freelance til Folkekirkens Informationstjeneste i Aalborg.Navn: Hasse Boe, 57 år.

Nyt job: 1/3 fra freelance til Folkekirkens Informationstjeneste i Aalborg.

Navn: Hasse Boe, 57 år.

Jobforløb: Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole (DJH) og Demokraten i Århus i 1972. Derefter erhvervsjournalist ved Vendsyssel Tidende fra 1973-77. Fra 1977-95 i DR – Nordjyllands Radio, Bornholms Radio og TV-byen – som reporter, producer, studievært, nyhedsredaktør og udsendelsesleder. Reporter og redaktionssekretær ved Vendsyssel Tidende fra 1995-97, direktør på Radio ABC fra 1997-99 og redaktionssekretær fra 99-2002 på TvDanmark Østjylland. I 2002 gæstelærer ved DJH i nyhedsjournalistik for trykte medier. Derefter freelancer for aviser og virksomheder.

Hvad er det for et job, du skal udfylde? Jeg skal prøve at få folkekirkelige spørgsmål helt frem i debatten i Nordjylland. For eksempel ved at lave tv-udsendelser til den lokale TvDanmark-station om kirker, kristendom og eksistentielle spørgsmål. Jeg skal også sælge gode historier fra det kirkelige liv til pressen og servicere journalister, som mangler oplysninger eller den rigtige kilde. Endelig skal jeg hjælpe præster og andre kirkelige folk med at trænge bedre igennem med deres budskaber. Forresten, jeg skal også holde en hjemmeside ajour, så der er nok at se til. Men jeg glæder mig over det og er taknemmelig for, at jeg med min alder har fået et fast arbejde i en institution, hvis budskaber jeg kan gå ind for, og som ikke går konkurs ligesom min seneste arbejdsplads, TvDanmark Østjylland.

Skal man helst være kristen i dit nye job? Ja, det skal man. Folkekirken i Aalborg har søgt og fået en erfaren journalist med stor interesse for kirken. Jeg er optaget af eksistentielle spørgsmål og tro, og jeg synes for eksempel, det er meget givende at tale med præster.

Hvorfor opgiver du freelancetilværelsen? Der er for lidt løn i det. Aviserne betalte for lidt for en gennemresearchet baggrundsartikel i forhold til tidsforbruget. Og en enkelt avis begyndte også at kræve at få artiklen at se, inden en købsaftale blev indgået. Det er skuffende, når man har været vant til tillid og anerkendelse ved at få trykt og udsendt sin journalistik i mere end 30 år.

Hvis du ikke havde fået det her job, hvad skulle du så? Jeg mangler kun de afsluttende eksamener ved den to-årige merit-læreruddannelse og havde et tilbud om et vikariat på en folkeskole på hånden. Men mit hjerte banker for journalistikken, så jeg var ikke i tvivl, da det her job blev ledigt. Men jeg har lært meget på læreruddannelsen. Tidligere var jeg nok lidt egenrådig. Men efter hyppige redaktionssekretærkurser på DJH og senest læreruddannelsen ser jeg klart, at man får de bedste journalistiske produkter ud af kreativt teamwork og pædagogisk coaching.

Hvordan er det at være jobsøgende som 57-årig? Man skal have en god fysik og en stærk psyke for at holde sig skarp i et fag med udpræget angst for alder og erfaring blandt arbejdsgiverne. Jeg skal snart løbe mit halvtredsindstyvende maraton, så fysikken er i orden. Jeg er stædig med en stærk vilje, og jeg har aldrig mistet troen på, at jeg er god til mit fag.

0 Kommentarer