»Man kan ikke sidde og vente på, at der sker noget«

Hun skriver normalt om sejlsport, men et tilbud om fast arbejde lokker. Læs, hvordan det går Katrine Bertelsen, der er en af dem, Journalisten følger, forud for at de nye dagpengeregler træder i kraft

Hun skriver normalt om sejlsport, men et tilbud om fast arbejde lokker. Læs, hvordan det går Katrine Bertelsen, der er en af dem, Journalisten følger, forud for at de nye dagpengeregler træder i kraft»Det går ikke særligt godt i bådbranchen, så alting ligger noget brak for tiden,« siger Katrine Bertelsen om, hvordan det går med at dække sejlsport som freelancejournalist.

Hun er et af de seks medlemmer, som Journalisten nu vender tilbage til efter at have mødt dem første gang i starten af november, hvor de stod til at miste retten til dagpenge, når de nye regler træder i kraft ved årsskiftet.

Hendes ambition var i starten af november at skaffe flere kunder, så hun kunne øge indtjeningen til 30.000 kroner om måneden, men det projekt går altså trægt.

»Jeg kan ikke sige, at det går bedre, end sidst jeg snakkede med jer,« siger Katrine Bertelsen.

Men der er også sket forandringer til det bedre.

Uopfordret jobtilbud

»Der er pludselig dukket et interessant tilbud om fast arbejde op, som jeg overvejer,« siger Katrine Bertelsen.

Hun har aftalt med arbejdsgiveren, at hun ikke vil løfte sløret for, hvem de er, før end de har afklaret, om det bliver til noget eller ej. Hun hinter dog gerne.

»Det er lidt mere en ledende stilling, og det er stadig journalistik,« siger Katrine Bertelsen.
Hun er dog ikke helt afklaret med, om hun hælder mest til fuldtidsjobbet, eller om hun hellere vil fortsætte som freelancer trods de sløje tider.

»Jeg er i tvivl, fordi jeg nyder friheden. Misforstå mig ret, jeg ville gerne have mere arbejde, men jeg hører til dem, der aldrig har haft problemer med at finde på noget at bruge min tid på,« siger Katrine Bertelsen.

Selvgjort er velgjort

Systemet kan dog spænde ben for at komme godt i gang med freelancelivet, mener hun.

»Det er fuldstændigt umuligt at få en freelanceforretning op og stå, hvis du samtidig skal tilfredsstille arbejdsløshedssystemets krav. Det kan man ikke,« siger Katrine Bertelsen.

Inden for den sidste måned er hun derfor begyndt at overveje at melde sig helt ud af a-kassen.

»Det er en afmagt og en vrede over for, at politikerne er så fuldstændig ude af kontakt med, hvordan virkeligheden ser ud. De tror stadig, at det er industrisamfundet, vi lever i, og det har gjort mig pissevred,« siger Katrine Bertelsen.

Målsætningen for det nye år er derfor, at hun vil holde sig ude af systemet ved systematisk at opsøge potentielle købere af sin freelancejournalistik og desuden gå i tænkeboks for at finde nye områder, hun kan skrive om.

»Man skal jo selv være enormt udfarende for at få noget at lave. Man kan ikke sidde og vente på, at der sker noget, for det gør der ikke,« siger Katrine Bertelsen.

Og jagten på noget at lave må ikke foregå med hovedet under armen, slår hun fast.

»Det er super vigtigt, at man mærker efter nede i sin egen mave, hvad det er, man har lyst til, og det er slet ikke sikkert, at det er journalistik, man skal videre med,« siger Katrine Bertelsen.

Katrine Bertelsen
På dagpenge siden 2009

November
Status: Freelancer
Falddato: 31. december 2012 (aflyst)
Målsætning: »Få flere kunder og øge indtjeningen som freelancer, så jeg mindst tjener 30.000 kroner om måneden«

December
Status: Freelancer med tilbud om fuldtidsjob
Falddato: Aflyst
Målsætning: Opsøge kunder til freelanceforretningen og finde nye ting at skrive om.

0 Kommentarer