Målet for München-turen

Jeg har med interesse læst Jakob Albrechts artikler om forandringerne i de fynske mediehuse og er faldet over tidligere fotograf Hans Østergaards betragtninger fra hans tid i Fyens Stiftstidendes fotoafdeling.

Her beskriver han bl.a. afdelingens velmagtsdage eksemplificeret ved en tur med sportsredaktionen.
Det er komplet vrøvl.

Jeg citerer: "Avisen sendte en fotograf og en journalist til München, fordi en tidligere OB-spiller var kørt galt i sin bil. Der var ikke sket noget alvorligt. Det var bare en bule."
Det er ikke korrekt. Hans og undertegnede tog til München for at dække den tidligere B1909- og landsholdsspiller Lars Lundes Europa Cup-kamp for Bayern München mod Real Madrid – ikke en hverdagsforeteelse dengang for en ung fynsk fodboldspiller.

Først senere kørte Lars Lunde galt i sin bil, da han skiftede til schweiziske Aarau. Her kørte han direkte ind i et tog og smadrede bilen totalt. Han blev aldrig senere i stand til at spille fodbold på topniveau og er den dag i dag fortsat mærket af ulykken. Såeeeh …

– Leif Rasmussen, souschef og journalist på SportFyn, Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis

Svar. Kære Leif Rasmussen. Jeg kan forstå, at man skal passe på, hvad man siger i disse tider. Det var en talemåde, jeg brugte, fordi vi kørte meget til udlandet i de gode tider for dagbladene, men alt kan misforstås. Du er meget velkommen til at citere mig for den talemåde. Jeg har før læst artikler, hvor sportsjournalister har skrevet, at nogle fodboldspillere var vandbærere, men jeg har endnu aldrig set nogen, der kun bar rundt på vand. Sådan er der så meget, som de siger på Nils Brock. Vil du frem i verden, så brok dig. s

– Hans Østergaard, fotograf og skipper

 

0 Kommentarer