Makaber hilsen

 En journalist fik en død kat leveret på sin bopæl efter et interview med en HA-rocker.

 

En journalist fik en død kat leveret på sin bopæl efter et interview med en HA-rocker.

Lone Hammer Sørensen, som er journalist på Randers Amtsavis, har løbende skrevet om rockerne i byen. For nylig fandt hun ud af, at en HA-rocker stod opført som direktør for et solcenter i byen. Hun lavede derefter et telefoninterview med den ikke særligt meddelsomme rocker.

En nabo ringede senere samme dag og fortalte, at han havde set nogle mænd med rygmærker på motorcykler med kurs mod Lone Hammer Sørensens hus, der ligger ude på landet.

»Da jeg fik fri, tog jeg hjem og tjekkede, at mine dyr havde det godt og kørte så hen til min kæreste. Senere ringede min nabo og fortalte, at han havde fundet en død kat i en pose på min grund. Det var ikke en af mine egne. Min første tanke var, at der var en forbindelse til interviewet. Først blev jeg bange, men den følelse blev hurtigt afløst af vrede,« fortæller Lone Hammer Sørensen.

Politiet efterforsker nu sagen, og journalisten lader sig ikke kue.

»Det er vigtigt, at vi som journalister er ubøjelige. Det ville være en skandale, hvis nogen ved hjælp af trusler skulle få held til at lukke munden på os,« understreger hun.

For to år siden blev Lone Hammer Sørensen truet på livet af en HA-rocker efter en række artikler om byens rockere. Sagen endte i landsretten, hvor rockeren fik ti dages betinget fængsel for truslerne.

Den første tid efter episoden med den døde kat har hun været mere årvågen end ellers, men hun ved af erfaring, at den vagtsomhed forsvinder igen, og hun har ikke haft brug for professionel hjælp.
»Jeg har fået god opbakning fra mine kolleger, og ledelsen har gjort det klart, at jeg bare skal sige til, hvis jeg har brug for noget. Men jeg klarer mig ved at snakke med kolleger og min familie,« siger hun.
Ifølge cand. psych. Jimmi Andreasen har Lone Hammer Sørensen tacklet situationen på den rigtige måde ved at tale med familie, venner og kolleger:

»Du står i en sårbar situation, og det er vigtigt, at du ikke tror, at du kan klare det selv uden at snakke med nogen.«

 

0 Kommentarer