Magtkamp

  JYDSKEVESTKYSTEN. Der gik to dage fra to af JydskeVestkystens radio-folk blev udstyret med individuelle kontrakter, til de igen var tilbage på den kollektive overenskomst.Kontrakten fik de, da de blev udnævnt til programchefer for avisens radioer i henholdsvis Esbjerg og Kolding, i øvrigt uden at deres stillinger blev genbesat. Titlen og jobbet har de beholdt, men kontrakten er blevet erstattet af overenskomsten.

 

 

JYDSKEVESTKYSTEN. Der gik to dage fra to af JydskeVestkystens radio-folk blev udstyret med individuelle kontrakter, til de igen var tilbage på den kollektive overenskomst.

Kontrakten fik de, da de blev udnævnt til programchefer for avisens radioer i henholdsvis Esbjerg og Kolding, i øvrigt uden at deres stillinger blev genbesat. Titlen og jobbet har de beholdt, men kontrakten er blevet erstattet af overenskomsten.

»Jeg har haft en snak med tillidsfolkene, og jeg accepterede, at de blev på overenskomsten,« siger JydskeVestkystens chefredaktør og administrerende direktør Mette Bock.

Tillidsrepræsentant Steffen Lilmoës siger, at medarbejderne flere gange har sagt til ledelsen, at der er for mange redaktionelle chefer på avisen.

»Det har vi også sagt denne gang,« siger han og skærer problemstillingen klart ud:
»Når de er på overenskomst, er de på b-siden, på medarbejdernes side. Ledelsen er altid på a-siden.«

Grunden til, at Mette Bock overførte de to på kontrakt, var, at de fik personaleansvar.

»Vi har fortsat personaleansvar, men kan ikke fyre og ansætte,« siger den ene af de to programchefer, Brian Ebbesen. Han ville godt have beholdt sin kontrakt.

»Vi må acceptere aftalen, der er ikke så meget mere at sige til det,« siger han. /am

Fyringer på JydskeVestkysten

SPAREPLANER. Ti medarbejdere skal fyres på JydskeVestkysten. Medarbejderne var godt klar over, at der skulle spares fire millioner kroner, fordi salget af annoncer havde svigtet, især for radioen. Medarbejderne havde også været med til at pege på mulige besparelser, som kunne gennemføres, uden at det ville koste fyringer, men torsdag den 3. juni fik de at vide, at det stod værre til, end de havde frygtet. Der skulle fyres ti mennesker.

Maj var dårlig for JydskeVestkysten, hvilket betyder, at der skal spares yderligere fire millioner kroner. Chefredaktør og administrerende direktør Mette Bock har meddelt medarbejderne, at det derfor er nødvendigt at fyre tre programmedarbejdere på avisens radioer og syv mennesker i administrationen.

Fredag den 4. juni om morgenen, da Journalisten havde deadline, ønskede tillidsrepræsentanterne 14 dages time-out til at finde alternative besparelser.

Mette Bock havde helst set en afklaring hen over weekenden, idet hun finder det umenneskeligt at sende så mange mennesker ud i 14 dages uvished.

Tillidsrepræsentant Steffen Lilmoës mener, at det rigtige er at bruge de næste 14 dage på at undersøge alle muligheder – for på den måde at undgå fyringer.

»Jeg er overbevist om, at vi kan finde de nødvendige besparelser, så det ikke bliver nødvendigt at fyre folk,« siger han.

Mette Bock understreger, at underskuddet ikke kun skyldes radioernes svigtende indtægt.

»Det er helt sikkert, at købet af radiostationerne er en vigtig investering, der vil blive til glæde og gavn både journalistisk og økonomisk for virksomheden,« siger hun.

Mette Bock er nu i gang med at analysere, hvorfor det går så dårligt for JydskeVestkysten i en tid, hvor de fleste lokal- og regionalaviser viser pæne regnskabstal.

0 Kommentarer