Magtkamp i Ferieforeningen afgøres i morgen

»Formanden skal væltes«. Sådan lyder det fra DJs provinskredse inden opgøret i morgen om Ferieforeningens fremtid. De har bestilt busser med plads til 300 journalister fra Jylland. Formanden: »De er gået i selvsving.«

»Formanden skal væltes«. Sådan lyder det fra DJs provinskredse inden opgøret i morgen om Ferieforeningens fremtid. De har bestilt busser med plads til 300 journalister fra Jylland. Formanden: »De er gået i selvsving.«

Stemningen er mildest talt mere end anspændt inden magtkampen i morgen i journalisternes Ferieforening. Efter måneders ophidset diskussion om Ferieforeningens fremtid og behovet for en feriebolig i København ser provinskredsene frem til at få væltet den siddende formand, Jørgen Bache, på den ekstraordinære generalforsamling i København.

»Jeg tror, det lykkes. Der er bestilt tre-fire busser med plads til 300 journalister fra Jylland. Og mit eget gæt er, at der kommer omkring 100 personer,« siger Lars Rugaard, der er en af initiativtagerne til generalforsamlingen.
»Det handler om, at folk bliver vrede over, at man ikke har behøvet at tage hensyn til os, fordi vi er et mindretal. Men det skal der nu laves om på,« siger han.

Den nuværende formand, Jørgen Bache, er stadig uforstående over for kritikken og tvivler på, at provinskredsene kan skaffe tilstrækkeligt med stemmer til at vælte ham.
»Jeg bliver da siddende. Det er jeg da overbevist om. Og jeg kan faktisk ikke se, at vi kan kritiseres nævneværdigt. Det kan godt være, der har været et par små kiks, men vi har altså varetaget medlemmernes interesser,« siger Jørgen Bache.

Balladen om Ferieforeningen går helt tilbage til foråret, hvor enkelte kredse stillede krav om en ferielejlighed i København. Forslaget blev umiddelbart afvist af bestyrelsen med henvisning til, at det ville blive for dyrt.
Efterfølgende blev Ferieforeningens bestyrelse beskyldt for at være både selvsupplerende og mere lukket end Frimurerlogen. Samtidig blev der i løbet af en nat samlet 100 underskrifter ind med henblik på at kræve en ekstraordinær generalforsamling. Og siden spidsede magtkampen til, og der blev skruet op for retorikken med udtalelser som: »Nu er det blevet et demokratisk oprør.«  

I morgen afgøres så det hele på den ekstraordinære generalforsamling i København med efterfølgende stegt flæsk, musik og fællessang på Bakken til alle deltagere fra provinsen.

»Jeg har en forventning om, at den bedste mand vinder, men det er helt umuligt at vurdere, hvor mange initiativtagerne til den ekstraordinære generalforsamling stiller op med,« siger Jørgen Bache.
Selv har han skrevet til tre venner for at få deres støtte på generalforsamlingen.
»Men jeg har ikke et par busser, jeg kan fylde op. I øvrigt har jeg meget svært ved at tro, at der er mange kolleger uden for København, der synes, at de der to kredsformænd, der er gået i selvsving, skal støttes,« siger han med henvisning til blandt andre Lars Rugaard fra Kreds 2.

Hertil svarer Lars Rugaard:
»Jeg synes, Jørgen Baches arrogance har været med til at skabe en krig, som man ikke havde behov for. Altså det der med at dele verden op i dem og os. Det gjorde han også på generalforsamlingen i april.«
Hvis det ikke lykkes i morgen at få væltet formanden, så har Lars Rugaard ikke tænkt sig at give op af den grund:
»Det er ikke sådan, at vi siger, at nu er vi bare pissesure. Så vi bliver ved med at slås,« understreger han.

Men viser det sig at blive den sidste dag som formand for Jørgen Bache, så forlader han til gengæld posten med ro i sindet, bebuder han:
»Jeg har i hvert fald æren i behold. Men det har overrasket mig, at de er gået så personligt efter mig,« siger han.

Den ekstraordinære generalforsamling er kl. 17:00 i morgen i Læderstræde 11B i København. Læs her alt om den ekstraordinære generalforsamling, som Journalisten.dk naturligvis dækker i morgen eftermiddag og aften.

0 Kommentarer