Magasinet KBH lukker sandsynligvis

Oktober-udgaven af Magasinet KBH bliver sandsynligvis det sidste. Københavns Kommune har besluttet at stoppe bevillingen. Og redaktionen forbereder sig allerede nu på, at der ikke kommer flere magasiner.

Oktober-udgaven af Magasinet KBH bliver sandsynligvis det sidste. Københavns Kommune har besluttet at stoppe bevillingen. Og redaktionen forbereder sig allerede nu på, at der ikke kommer flere magasiner.

KBH har siden 2005 været det gratismagasin i København, som mere end nogen andre har fulgt de store forandringer, byen gennemlever i disse år. På rekordtid er bladet blevet det største magasin i København med et oplag på 30.000 eksemplarer.

Men trods stor popularitet har magasinet aldrig formået at klare sig alene ved hjælp af annoncører. Den største sponsor har siden starten i 2005 været Realdania, og i 2007 kom så også Københavns Kommune til.

Sidstnævnte valgte at støtte, fordi KBH også dækker en stor del af kommunens behov for at få formidlet byens udvikling.

Men nu er det slut. I forbindelse med Københavns Kommunes seneste forhandlinger om budgettet for 2011 blev det besluttet, at man indstiller bevillingen til Magasinet KBH. Og på redaktionen kommer det som en overraskelse:

"Vi er meget forundrede, da vi mener, at vi leverer særdeles effektiv kommunikation for uhyre små midler. Særligt med tanke på, hvor mange millioner af borgernes skattekroner der bruges på kommunikationspersonale og forskellige kampagner, tryksager og strategier," erklærer redaktionen i en afskedshilsen sammen med udgivelsen af oktobernummeret i dag.

Her fortæller man videre, at man ikke længere kan få budgettet til at balancere, og der er derfor ikke planlagt flere udgivelser.

"Det er vi rigtig, rigtig kede af. For vi synes, KBH betyder meget for byen. Vi forsøger dog en feberredning på stregen og gør, hvad vi kan, for at finde en ny løsning. Men det ser svært ud, må vi sige med det samme. Og derfor må vi forberede læserne på, at KBH ikke længere vil være en del af København. Trist som det er," skriver redaktionen.

Det muligvis sidste nummer af KBH vil være at finde rundt i København i de kommende dage.

4 Kommentarer

Jan Gralle
8. OKTOBER 2010
Re: Magasinet KBH lukker sandsynligvis
KBH var et flot blad, det var gratis, så selvfølgelig var det en "succes", dvs det blev revet væk. Men var det et blad, der blot opfyldte minimumskrav til journalistisk praksis, fx kritisk sans over for de kommunale planer? Umiddelbart mener jeg nej, men det kan kun en neutral udefrakommende undersøge. Så herfra en opfordring til en undersøgelse af magasinet som "storbyjournalistik", "borgerjournalistik" eller lignende.
Luci Smith
7. OKTOBER 2010
Re: Magasinet KBH lukker sandsynligvis

Det bliver et tab for Københavnere, hvis KBH lukker. 

Lars B. Jørgensen
7. OKTOBER 2010
Re: Magasinet KBH lukker sandsynligvis

Hørt! KBH har med afstand været et af de mest læseværdige gratismagasiner i en jungle af merkantil ligegyldighed. Jeg vil savne bladet for at have været en øjenåbner selv for den, der har været i byen siden 1894. KBH formåede påm forbilledlig vis at finde og definere sin helt egen niche

Nels Sørensen
7. OKTOBER 2010
Re: Magasinet KBH lukker sandsynligvis
Man kunne passende have brugt de mange penge, som det kostede at sende Den Lille Havfrue til Kina, på dette aldeles glimrende magasin i stedet. Jeg gætter på, at KBH gør mere for at promovere København, end Havfruen gør i Kina – hvor hun efter sigende blot bekræfter kineserne i, at hun retteligt tilhører dem; og i øvrigt sparer dem for en rejse til Danmark.