Madskandale på Fagligt Forum

Op mod 60 personer er blevet syge med Roskildesyge efter Fagligt Forum i slutningen af sidste uge. Fødevarestyrelsen tror, at en gæst tog smitten med til konferencen. 

Op mod 60 personer er blevet syge med Roskildesyge efter Fagligt Forum i slutningen af sidste uge. Fødevarestyrelsen tror, at en gæst tog smitten med til konferencen. For fremtiden bør Fagligt Forum måske skifte navn til Farligt Forum.

Journalisten.dk erfarer nemlig, at op mod 60 personer er blevet smitter med Roskildesyge efter at have deltaget i sidste uges faglige konference.

Ifølge Politiken.dk er to af de syge nordmænd, der deltog i et separat selskab, mens resten ifølge Journalisten.dk's oplysninger skulle være deltagere på Fagligt Forum.

Dansk Journalistforbund (DJ) er i gang med at finde ud af, hvor mange der er blevet syge.
I går sagde projektchef Mariann Vasbo fra DJ til Politiken.dk:

»Jeg kan kun sige, at af dem, der indtil videre har svaret, har 43 svaret positivt fra os (på at de er syge, red.)«. Et tal, der nu er steget til 60 – med mulighed for at stige yderligere. 

Udbrudskoordinator for Fødevarestyrelsen, Morten Lisbye, bekræfter over for Politiken, at der er tale om et udbrud.Ifølge ham  er en af gæsterne højst sandsynligt smittekilden

»Fire af deltagerne har angivet, at de var syge ved frokosten torsdag. Mistanken er, at de har smittet buffeten denne torsdag, hvor de var syge. Hvis man har roskildesygevirus på fingrene og serveringsbestikket for eksempel ryger ned i fadene, så kommer virus ned i maden. Og så kan de næste 20-30-40 stykker blive syge 24-36 timer efter,« forklarer Morten Lisbye.

Fagligt Forum blev afholdt på Park Inn Copenhagen Airport, hvor de naturligvis tager problemet alvorligt.
»Vi afventer Fødevarestyrelsen for at finde ud af, hvordan vi skal håndtere det herfra. Vi tager det selvfølgelig meget seriøst og skal finde ud af, om der har været noget galt«, siger hoteldirektør Vicki Larsen.

0 Kommentarer