Mads Nissen vinder flere fotopriser

Efter at have ryddet bordet ved Årets Pressefoto, vinder Mads Nissen to priser ved svensk prisuddeling. Afdød fransk fotojournalist vinder også pris.

Efter at have ryddet bordet ved Årets Pressefoto, vinder Mads Nissen to priser ved svensk prisuddeling. Afdød fransk fotojournalist vinder også pris.

Årets pressefotograf i Danmark, Mads Nissen, vinder to priser ved årets PGB Photo Award. Det fremgår af Pressefotografforbundets hjemmeside

Billedet af en dødeligt såret Gadaffi-modstander på et hospital i Libyen vinder således prisen for General News Picture of the Year. Det blev kåret til årets pressefoto herhjemme den anden marts. Mads Nissen portræt af den norske statsminister Jens Stoltenberg blev kåret som vinder portræt-kategorien i PGB Photo Award. Det samme gjorde sig gældende ved Årets Pressefoto, hvor Mads Nissen vandt hele fem priser.

PGB står for Photographers Giving Back. Det dækker over, at cirka 5.000 dollars gives til velgørende formål. Det er den svenske nyhedsfotograf Jonas Lemberg, der fik ideen bag konkurrencen. Den går ud på at give noget tilbage – både en pris til de fotografer, som arbejder for at dække uretfærdigheder rundt omkring i verden, og de folk fotograferne skildrer i deres billeder. Det er tredje år, prisen bliver uddelt.

Før er pengene blandt andet gået til kvinder i Congo, der har været udsat for voldtægt. Det skete, efter den argentinske fotograf Walter Astrada vandt prisen for sine billeder, der skildrede voldtægt som våben i det afrikanske land. 

Dette års vinder af hovedprisen er den 33-årige japanske fotojournalist Yusuke Haradas billede af bedende oprørere på vejen mellem Sirte og Misrata i Libyen. 

Førstepladsen i kategorien Spot News Picture of The Year går til den franske journalist Rémi Ochlik, der omkom i Syrien sidste måned sammen med den amerikanske journalist Marie Colvin.

Danske Jacob Ehrbahn fra Politiken får en andenplads i den kategori med et af hans billeder fra den egyptiske revolution, skriver Pressefotografforbundet.

0 Kommentarer