Mads Nissen er Årets Pressefotograf

Mads Nissen fra Berlingske Tidende var den helt store vinder ved Årets Pressefoto, der blev uddelt i dag. Ekstra Bladets fotograf Thomas Lekfeldt løb med to priser, deriblandt Årets Pressefoto.

Mads Nissen fra Berlingske Tidende var den helt store vinder ved Årets Pressefoto, der blev uddelt i dag. Ekstra Bladets fotograf Thomas Lekfeldt løb med to priser, deriblandt Årets Pressefoto.

Årets Pressefoto åbnede klokken 13, og i år er prisuddelingen flyttet til Det Kongelige Bibliotek i København.

Prisen som Årets Pressefotograf går i år til Mads Nissen fra Berlingske Tidende. Han har modtaget adskillige priser på det seneste og har markeret sig med fire priser ved dagens uddeling. Tidligere i dag beskrev kollegaen Linda Henriksen, dommer i konkurrencen, ham således: 

»Han er en super, super dygtig fotograf, der er meget alsidig og virkelig kan sit håndværk.«  

Årets Pressefoto blev i år taget af Ekstra Bladets fotograf Thomas Lekfeldt. Billedet er en del af en serie om en kræftsyg pige, og kan ses her. Det er nærmest regnet ned med priser for serien, der  I går fik han også pris i PGB Photo Award og tidligere er belønnet i Picture Of The Year International.

Thomas Lekfeldt modtog også førstepræmien i Årets Reportage – Danmark for sin serie om den kræftsyge pige Vibe. 

Prisen for bedste reportage i udlandet går til Mads Nissen fra Berlingske Tidende for en serie om guldgravere i Brasilien, der også hev priser hjem ved det netop overståede Picture Of The Year International. 

I kategorien for bedste nyhedsbillede gør Mads Nissen næsten rent bord og vinder både indland og udland. Indland er et billede af anholdte demonstranter fra en demonstration ved COP15, mens billedet i Udlands-kategorien forestiller en ung, såret soldat ved det danske felthospital i Afghanistan, skriver Pressefotografforbundet.dk

Det seneste år har der været debat om Årets Pressefoto, da en del, især provinsfotografer, ikke mener, de har mulighed for at finde priser, da de fleste priser går til fotografer fra de store dagblade. Da Politikens fotograf Jacob Ehrbahn modtog andenpræmien i kategorien 'Sports Action', tog han diskussionen op igen, da han fra scenen sagde, at mange provinsfotografer kunne havde taget det billede, han vandt for. 

Alle vindere og vinderbilleder kan ses her

0 Kommentarer