Mads Christensen undskylder for klumme

Blærerøven Mads Christensen blev heglet ned, efter han skrev en skarp klumme om terrorangrebet på den norske ø Utøya. Nu trækker han i land og overvejer sin fremtid som debattør.
01.08.2011 · 14:50

Blærerøven Mads Christensen blev heglet ned, efter han skrev en skarp klumme om terrorangrebet på den norske ø Utøya. Nu trækker han i land og overvejer sin fremtid som debattør.

Mads Christensen er ikke vant til at få dødstrusler. Men efter han skrev en klumme om massakren på en politisk ungdomslejr i Norge, hvor han undrede sig over, at ingen af de unge kæmpede imod, har han måttet gennemgå både chikane og personlige angreb.

»De, der bliver vrede på sådan en som mig, de bliver virkelig vrede. Jeg har både fået dødstrusler og alverdens tilsvininger. Folk har også ringet til mit privatnummer midt om natten. Det har virkelig slået mig omkuld,« siger Mads Christensen til EkstraBladet.dk.

Under overskriften "Flygt eller kæmp" på Ekstra Bladets bagside i mandags skrev Mads Christensen, at gerningsmanden Anders Behring Breivik havde fået frit spil til at slå over 60 mennesker ihjel på øen Utøya, fordi nutidens unge er for blødsødne.

»Moderne opdragelse har lært os at vende den blinde kind til. Og derfor har det været nemt for Anders Breivik, for alle hans mål har formodentligt spænet, og han har kunnet plaffe dem ned bagfra, ingen har vendt sig mod ham, fordi det er blevet umoderne at slås,« skrev Mads Christensen i sin klumme for en uge siden. Han har siden undskyldt for klummen til alle, der ville høre på det, siger han til Ekstra Bladet.

Hele sagen har fået Mads Christensen til at overveje, om han overhovedet skal udtale sig om følsomme emner i medierne.

»Jeg har faktisk taget hele mit skrivende arbejde op til revision. Jeg er slet ikke gearet til at blive skældt ud på den måde. Jeg glæder mig til, at historien om min dårligt timede klumme bliver glemt. Og det er min eneste trøst,« siger Mads Christensen.

Kommentar

01/08/2011 - 17:42

Nels Sørensen

Efter min mening fortjener Mads Christensen stor foragt og stærk kritik for sine ubegribeligt stupide, hjerteløse og fuldstændigt utilgivelige udtalelser. Hvad han derimod ikke fortjener er yderligere en platform, nemlig dén Debatten på DRs P1 gav ham, hvor han, i de 15 minutter jeg orkede at lytte til, fik lov til næsten uimodsagt at kværne løs i de 10 – og ikke for angergivent at undskylde, hvilket, trods alt, ville have været et forsonende træk.

01/08/2011 - 21:40

Rob Robinson

Det havde vel givet mest mening, at rette sin harme mod redaktøren på avisen. Christensen giver jo "bare" udtryk for sin mening og det er han i sin fulde ret til. EB er så, på den anden side, i deres ret til ikke at viderformidle denne holdning.

At Christensen overvejer sin fremtid som samfundsdebattør må vi andre vel så bare tage til efterretning. Personligt tror jeg nu nok jeg overlever...et eller andet sted voksede jeg fra Christensen for 10-11 år siden, da jeg blev færdig i gymnasiet og for første gang mødte den virkelige verden, sådan rigtigt. 

Seneste jobopslag

Kommunikations- og mediemedarbejder

EUC Lillebælt
Ansøgningsfrist: 07.10

Ekstra Bladet søger reportere til Jylland

Ekstra Bladet
Ansøgningsfrist: 21.10

Pressechef til DMI

DMI
Ansøgningsfrist: 05.10

Rektor til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)
Ansøgningsfrist: 30.09

Kommunikationsmedarbejder til sociale medier og presse

Odense ZOO
Ansøgningsfrist: 07.10

Studentermedhjælper

LIF - Lægemiddelindustriforeningen
Ansøgningsfrist: 01.10

FOA søger digital kommunikationskonsulent

FOA
Ansøgningsfrist: 08.10

TV2 ØSTJYLLAND søger redaktør for journalistiske satsninger

TV2 Østjylland
Ansøgningsfrist: 12.10

Kommunikationskonsulent

Socialpædagogerne
Ansøgningsfrist: 07.10

Danskskrivende journalist til Slesvig

Flensborg Avis AG
Ansøgningsfrist: 27.09

Forlagsredaktør

Bibelselskabet
Ansøgningsfrist: 04.10

Pressechef til Danmarks Lærerforening

Danmarks Lærerforening
Ansøgningsfrist: 01.10

Kommunikationskonsulent

Patienterstatningen
Ansøgningsfrist: 04.10

SOME- OG CONTENT MANAGER

Roskilde Festival
Ansøgningsfrist: 30.09

Reporter til TV2 Nord

TV 2 Nord (Vi lukker annoncen ned, når vi har den rette ansøger)
Ansøgningsfrist: 28.09

Studiejob i FN Byen

Unicef Danmark
Ansøgningsfrist: 07.10