Mads Christensen undskylder for klumme

Blærerøven Mads Christensen blev heglet ned, efter han skrev en skarp klumme om terrorangrebet på den norske ø Utøya. Nu trækker han i land og overvejer sin fremtid som debattør.

Blærerøven Mads Christensen blev heglet ned, efter han skrev en skarp klumme om terrorangrebet på den norske ø Utøya. Nu trækker han i land og overvejer sin fremtid som debattør.

Mads Christensen er ikke vant til at få dødstrusler. Men efter han skrev en klumme om massakren på en politisk ungdomslejr i Norge, hvor han undrede sig over, at ingen af de unge kæmpede imod, har han måttet gennemgå både chikane og personlige angreb.

»De, der bliver vrede på sådan en som mig, de bliver virkelig vrede. Jeg har både fået dødstrusler og alverdens tilsvininger. Folk har også ringet til mit privatnummer midt om natten. Det har virkelig slået mig omkuld,« siger Mads Christensen til EkstraBladet.dk.

Under overskriften "Flygt eller kæmp" på Ekstra Bladets bagside i mandags skrev Mads Christensen, at gerningsmanden Anders Behring Breivik havde fået frit spil til at slå over 60 mennesker ihjel på øen Utøya, fordi nutidens unge er for blødsødne.

»Moderne opdragelse har lært os at vende den blinde kind til. Og derfor har det været nemt for Anders Breivik, for alle hans mål har formodentligt spænet, og han har kunnet plaffe dem ned bagfra, ingen har vendt sig mod ham, fordi det er blevet umoderne at slås,« skrev Mads Christensen i sin klumme for en uge siden. Han har siden undskyldt for klummen til alle, der ville høre på det, siger han til Ekstra Bladet.

Hele sagen har fået Mads Christensen til at overveje, om han overhovedet skal udtale sig om følsomme emner i medierne.

»Jeg har faktisk taget hele mit skrivende arbejde op til revision. Jeg er slet ikke gearet til at blive skældt ud på den måde. Jeg glæder mig til, at historien om min dårligt timede klumme bliver glemt. Og det er min eneste trøst,« siger Mads Christensen.