Mads Christensen undskylder for klumme

Blærerøven Mads Christensen blev heglet ned, efter han skrev en skarp klumme om terrorangrebet på den norske ø Utøya. Nu trækker han i land og overvejer sin fremtid som debattør.

Blærerøven Mads Christensen blev heglet ned, efter han skrev en skarp klumme om terrorangrebet på den norske ø Utøya. Nu trækker han i land og overvejer sin fremtid som debattør.

Mads Christensen er ikke vant til at få dødstrusler. Men efter han skrev en klumme om massakren på en politisk ungdomslejr i Norge, hvor han undrede sig over, at ingen af de unge kæmpede imod, har han måttet gennemgå både chikane og personlige angreb.

»De, der bliver vrede på sådan en som mig, de bliver virkelig vrede. Jeg har både fået dødstrusler og alverdens tilsvininger. Folk har også ringet til mit privatnummer midt om natten. Det har virkelig slået mig omkuld,« siger Mads Christensen til EkstraBladet.dk.

Under overskriften "Flygt eller kæmp" på Ekstra Bladets bagside i mandags skrev Mads Christensen, at gerningsmanden Anders Behring Breivik havde fået frit spil til at slå over 60 mennesker ihjel på øen Utøya, fordi nutidens unge er for blødsødne.

»Moderne opdragelse har lært os at vende den blinde kind til. Og derfor har det været nemt for Anders Breivik, for alle hans mål har formodentligt spænet, og han har kunnet plaffe dem ned bagfra, ingen har vendt sig mod ham, fordi det er blevet umoderne at slås,« skrev Mads Christensen i sin klumme for en uge siden. Han har siden undskyldt for klummen til alle, der ville høre på det, siger han til Ekstra Bladet.

Hele sagen har fået Mads Christensen til at overveje, om han overhovedet skal udtale sig om følsomme emner i medierne.

»Jeg har faktisk taget hele mit skrivende arbejde op til revision. Jeg er slet ikke gearet til at blive skældt ud på den måde. Jeg glæder mig til, at historien om min dårligt timede klumme bliver glemt. Og det er min eneste trøst,« siger Mads Christensen.

2 Kommentarer

Rob Robinson
1. AUGUST 2011
Re: Mads Christensen undskylder for klumme

Det havde vel givet mest mening, at rette sin harme mod redaktøren på avisen. Christensen giver jo "bare" udtryk for sin mening og det er han i sin fulde ret til. EB er så, på den anden side, i deres ret til ikke at viderformidle denne holdning.

At Christensen overvejer sin fremtid som samfundsdebattør må vi andre vel så bare tage til efterretning. Personligt tror jeg nu nok jeg overlever...et eller andet sted voksede jeg fra Christensen for 10-11 år siden, da jeg blev færdig i gymnasiet og for første gang mødte den virkelige verden, sådan rigtigt. 

Nels Sørensen
1. AUGUST 2011
Re: Mads Christensen undskylder for klumme
Efter min mening fortjener Mads Christensen stor foragt og stærk kritik for sine ubegribeligt stupide, hjerteløse og fuldstændigt utilgivelige udtalelser. Hvad han derimod ikke fortjener er yderligere en platform, nemlig dén Debatten på DRs P1 gav ham, hvor han, i de 15 minutter jeg orkede at lytte til, fik lov til næsten uimodsagt at kværne løs i de 10 – og ikke for angergivent at undskylde, hvilket, trods alt, ville have været et forsonende træk.