Mads Brügger tilbage på Radio24syv – i samme job

Efter kun 32 dage bliver Mads Brügger genansat på Radio24syv. »Det at blive fyret er en kæmpe huskekage,« siger Brügger. »Det er da specielt, at folk bliver genansat så hurtigt. Men måske skulle det ske lidt oftere,« siger direktør Jørgen Ramskov

Efter kun 32 dage bliver Mads Brügger genansat på Radio24syv. »Det at blive fyret er en kæmpe huskekage,« siger Brügger. »Det er da specielt, at folk bliver genansat så hurtigt. Men måske skulle det ske lidt oftere,« siger direktør Jørgen Ramskov

»Det er noget af en julekalender, vi har bedrevet,« siger Mads Brügger til journalisten.dk.

Han blev fyret 12. november fra Radio24syv, hvor han var kanalchef sammen med Mikael Bertelsen. Fyringen blev begrundet med samarbejdsvanskeligheder i ledelsen, men Mads Brügger meldte ud på Facebook, at det i virkeligheden var en strid om radioens linje, han havde tabt.

Ikke desto mindre er Mads Brügger genansat – i samme job, men med en ny titel, erfarer journalisten.dk.

Han tiltræder igen i morgen fredag den 14. december og når således at have været fyret i en måned og to dage.

Det er mildest talt en usædvanlig situation, erkender Mads Brügger selv.

»Men Radio24syv er en meget usædvanlig radiostation, og der bør være plads til en usædvanlig ledelse, der træffer nogle usædvanlige beslutninger,« siger han.

Det var direktør Jørgen Ramskov, der fyrede Mads Brügger. Og det er ham, der nu har genansat den tidligere kanalchef.

»Det er ikke så tit, den slags det sker. Men der er ikke noget dramatisk ved det. Vi har renset luften, og det, der lå bag afskedigelsen, er løst på en fornuftig måde,« siger direktør Jørgen Ramskov til journalisten.dk.

Mikael Bertelsen overvejede at forlade Radio24syv, da Brügger blev fyret. Men han valgte at blive. Det er også Bertelsen, der har en stor del af æren for, at Mads Brügger nu bliver genansat.

»Det skyldes først og fremmest Jørgen Ramskov, som har vist et sjældent set format. Men det kunne ikke have ladet sig gøre uden Mikael Bertelsen, som har troet på og arbejdet hårdt for, at jeg skulle komme tilbage,« siger Brügger.

Han vil ikke fortælle, hvornår han og Jørgen Ramskov er begyndt at mødes igen, eller hvornår det kommer i spil, at han skal ansættes på ny. Men det er gået stærkt.

Hvor længe forhandlede I?

»Det er ikke noget, man forhandler om. Vi mødtes som to voksne mennesker, og det er gået ret stærkt,« siger Jørgen Ramskov.

Ledelsen i Radio24syv ser nu markant anderledes ud end for bare få måneder siden. Jørgen Ramskov er direktør og chefredaktør. Han har overtaget Suzanne Molls plads som øverste chef for nyhedsafdelingen, men de to chefer under hende har fået mere ansvar: Nyhedschef Jan Bjarke Mindegaard og magasinchef Inga Juul Vind.

I programafdelingen sidder Mikael Bertelsen og Mads Brügger igen – nu ikke med titler af kanalchefer, men programchefer.

Alle fire refererer til Jørgen Ramskov. Herudover vil Radio24syv finde en administrationschef, der kan løse mange af de administrative opgaver for Ramskov.

Digitalchef Patrick Damsted er også en del af ledelsesgruppen. Han har ansvaret for den tekniske side samt markedsføring.

Brügger oplever genansættelsen som en ny start. Blandt andet er der en mere klar struktur i ledelsen.

»Vi har samme job, samme budget og samme portefølje, men det står nu klart, hvad vi har ansvaret for. Jørgen har det øverste ansvar for nyhedsafdelingen, og han skal også være det spænd, der er mellem programmerne og nyhederne. Han skal være garant for, at vi ikke længere er to søjler,« siger Brügger.

Flere kilder fortæller til journalisten.dk, at klimaet i ledelsesgruppen på Radio24syv spidsede til på grund af en strid mellem programafdelingen og nyhedsafdelingen. Fyringen af Mads Brügger var angiveligt et resultat af den dårlige stemning, der gik i hårdknude. Men både Ramskov og Brügger mener, ledelsen nu kan starte på en frisk.

»Når man bliver fyret, er der tale om konflikter, som er kørt op i en spids. Det er ikke det samme som, at de ikke kan løses. Det interessante er, om man kan bilægge dem. Det er da specielt, at folk bliver genansat så hurtigt. Men måske skulle det ske lidt oftere,« siger Jørgen Ramskov.

Hvad har ændret sig?

»Der var samarbejdsproblemer, det spidsede til, og det førte til afskedigelsen. Vi har mødtes og diskuteret det igennem og har fundet en løsning, hvor vi i den nye organisation fokuserer skarpere på det, der skal stilles skarpt på.«

Mads Brügger fortæller, at fyringen har fået ham til at tænke over sin egen rolle i ledelsen.

»Det at blive fyret er en kæmpe huskekage. Det gør også, at jeg har taget min gøren og laden op til overvejelse. Jeg blev fyret på grund af samarbejdsvanskeligheder i ledelsen, og det er jeg nødt til at forholde mig til. Hvis ikke var jeg forstokket. Jeg kan sige, at jeg fremover vil bestræbe mig på at være mere lyttende og imødekommende i ledelsen,« siger Mads Brügger.

Du gik op imod Ramskov efter fyringen og skrev på Facebook, at det handlede om linjen for radioen, ikke samarbejdsvanskeligheder …

»Jeg kan kun sige, at jeg vender tilbage, fordi jeg har fuld tillid til Jørgen som chef for Radio24syv og til, at der fremover vil være én linje for radioen. Hvordan fortiden har været, vil jeg ikke sige mere om.«

Suzanne Moll sagde sit job som chefredaktør og leder af nyhedsafdelingen på Radio24syv op i oktober. Men beslutningen blev først offentliggjort en uge efter, Brügger blev fyret. Suzanne Moll stopper 1. januar.

Har det noget at gøre med, at Suzanne Moll har sagt op, at du kan vende tilbage?

»Nej, det har det ikke. Suzanne Moll har gjort et stykke pionerarbejde, og hun har nu valgt at fratræde sin stilling,« siger Brügger.

»Det hænger ikke sammen med, at Moll er stoppet. Hun sagde op før, og det har ikke noget med afskedigelsen eller genansættelsen af Mads Brügger at gøre,« lyder det fra Ramskov.

0 Kommentarer