Mads Brügger i vild overdrivelse – Kristoffer Eriksen beklager

Frihedsbrevets journalistiske chefredaktør, Kristoffer Eriksen, beklager to faktuelle fejl om coronavaccine i det seneste nyhedsbrev fra Mads Brügger

Udskamningen af vaccinemodstandere er så voldsom, at stort set ingen politikere eller journalister vover at nævne, at over 60.000 danskere har indberettet langvarige bivirkninger af coronavaccine. Det skriver ansv. chefredaktør på Frihedsbrevet Mads Brügger i sit seneste nyhedsbrev.

Han kender selv en veninde, der har menstruation tre gange om måneden efter et vaccinestik – og en anden, der fik udslæt.

”De er derude, i massevis, men ingen taler eller skriver om dem,” skriver han.

Problemet med nyhedsbrevet er, at der ikke er 60.000 danskere med langvarige vaccinebirkninger. Langtfra. Tallet dækker nemlig over alle indberettede bivirkninger – og de fleste af dem er ”milde og moderate”, oplyser Lægemiddelstyrelsen.

”Øv-fejl”

Journalistisk chefredaktør på Frihedsbrevet Kristoffer Eriksen beklager fejlen.

”Det er en rigtig øv-fejl, og vi skriver selvfølgelig en rettelse. Det er vi i gang med,” siger Kristoffer Eriksen, der udtaler sig på vegne af Frihedsbrevet, fordi Mads Brügger ligger syg med corona, hvilket han også skriver i sit nyhedsbrev.

I nyhedsbrevet skriver Mads Brügger også, at ”ingen taler eller skriver” om de mange bivirkninger, fordi de er bange for at blive sammenlignet med coronaskeptikere som Saszeline, Dr. Manniche eller Joe Rogan.

Men en simpel Google-søgning viser, at vaccinebivirkninger er blevet omtalt mange gange i for eksempel DR, TV 2, Dagens Medicin, Berlingske og Illustreret Videnskab.

Forelagt de oplysninger siger Kristoffer Eriksen:

”Der kommer jeg til kort. Det har jeg ikke et tjekket svar på,” siger han.

Når man læser nyhedsbrevet, kan man tro, at 60.000 danskere er hårdt ramt, men i virkeligheden har de fleste af dem kortvarig kløe eller kvalme.

”Ja, det ser selvfølgelig uheldigt ud. Og derfor skal det rettes hurtigst muligt.”

I første omgang havde Frihedsbrevet fjernet ordet ”langvarige” fra Mads Brüggers klumme uden at angive, at rettelsen havde fundet sted. Efter Journalistens opkald har Frihedsbrevet tilføjet en rettelse i bunden af nyhedsbrevet.

0 Kommentarer