Jobskift

Mads Brandstrup forlader Danske Medier

Mads Brandstrup skal være direktør for kommunikation og public affairs i SAS

Direktøren for Danske Medier, Mads Brandstrup, forlader sin stilling i toppen af brancheorganisationen og skal fremover være ansat i SAS.

Det skriver SAS i en pressemeddelelse.

Mads Brandstrup skal i stedet være direktør for kommunikation og public affairs i SAS. Han har tidligere været pressechef for Socialdemokratiet, særlig rådgiver for daværende finansminister Nicolai Wammen og har været politisk redaktør for Børsen og politisk journalist på TV 2 og Politiken.

Han kom til Danske Medier den 1. september 2021.

”Vi står i en afgørende tid for vores fælles, demokratiske samtale. De seneste år med corona, amerikansk valg og Brexit har vist, hvordan misinformation har kunnet sprede sig i hidtil uset omfang. Derfor er der som aldrig før behov for, at vi har demokratiske og publicistiske medier som modvægt hertil. Danske Medier spiller en meget væsentlig rolle i arbejdet med at sikre det. Jeg er både glad for og stolt over, at Danske Medier har betroet mig hvervet med at varetage det arbejde,” sagde han dengang.

Mads Brandstrup tiltræder hos SAS 1. januar 2024.

”Jeg er taknemmelig for muligheden for at fortsætte med at fremme SAS’ kommunikationsindsats i denne afgørende tid for luftfartsindustrien og for SAS. Jeg glæder mig til at udnytte min erfaring fra min baggrund fra både journalistik, kommunikation og public affairs til at tilføje værdi til holdet og til SAS,” udtaler Mads Brandstrup i pressemeddelelsen fra SAS.

Splittede medlemmer

Danske Medier har gennem den seneste tid haft flere sager, der har splittet organisationens medlemmer.

Senest er det sagen om store danske dagblade, der har klaget til EU over omfordelingen af mediestøtte, som blev vedtaget med medieforliget, men som JP/Politikens Hus, Berlingske Media, Børsen og foreningen Nye Medier mener er konkurrenceforvridende.

Det har slået en kile ned igennem organisationen, hvor de store dagblade står på den ene side. På den anden side er der alle lokale og regionale medier, Kristeligt Dagblad og Information.

Tidligere på året var det forhandlingerne om den nye postlov, der skabte splid, og flere medlemsorganisationer så sig i den grad vrede på deres brancheorganisation. Vreden skyldtes, at Danske Medier op til postloven anbefalede, at man fjernede eller skar i PostNords befordringspligt, der blandt andet indebærer, at aviser og oplysende blade kan bringes ud med PostNord, uden at udgiveren skal betale moms.

Det betyder, at det bliver 25 procent dyrere for foreninger som Gigtforeningen og fagforbundet HK Privat at sende bladene ud til deres medlemmer.

Danske Medier repræsenterer 240 private medievirksomheder i Danmark, og medlemmerne er blandt andet regionalaviser, ugeaviser, fagblade, specialmedier, landsdækkende aviser og netmedier.

Fra formanden i Danske Medier, Christina Blaagaard, lyder det, at Mads Brandstrup stopper 1. december, og det er hendes forventning, at der er ro på baglandet til den tid, og at fokus i høj grad for en ny direktør bliver tech-giganter, kunstig intelligens og det fremtidige mediepolitiske landskab. Det siger hun til MediaWatch.

”Det handler også om fremtidens mediestøtte, som ikke kun drejer sig om produktionsstøtten, som der er fokus på lige nu,” siger hun til MediaWatch.

0 Kommentarer