Foto: Julie Meldhede Kristensen

i

”Lyset i hans brille giver virkelig en vibe af gal videnskabsmand”

Hver dag afleverer fotografer billeder til kunder og redaktører, som aldrig bliver bragt. Vi tilbyder her en plads til de dræbte darlings og får historien bag

HVAD: Bent Raymond, forsker i videnskabs-filosofi ved Niels Bohr Instituttet

FOTOGRAF: Julie Meldhede Kristensen, freelance

FRAVALGT AF: Kristeligt Dagblad

”Jeg tog billedet af Bent Raymond til en artikel om hans forhold til tro, da jeg var i praktik på Kristeligt Dagblad. Refleksioner over tro lægger op til, at man sidder eller står roligt, så egentlig gik jeg efter nogle rolige billeder. Men det kunne nærmest ikke lade sig gøre med ham. Han snakkede uafbrudt, mens jeg fotograferede – også selv om jeg bad ham om at tie stille – og han rendte frem og tilbage og kom hele tiden med grineren facts. Efterhånden gav jeg op og spillede bare med – og så var det, at det her billede opstod.

Jeg kan godt lide, at han næsten bliver mere figur end menneske. De strittende hænder i bordet og måden, lyset skinner ind i hans brille på, giver virkelig en vibe af gal videnskabsmand. Det ligner næsten, at han har ild i øjnene, eller at der sker en eksplosion lige foran ham.

Måden, jeg så og oplevede ham på, er indkapslet i det billede. Derfor vender jeg tit tilbage til det. Men det var nok mere fotografen, der syntes, det var et fedt billede, end at det passede til historien. Det slår nok en lidt vild stemning og en energi an, som ikke helt passede til vinklen, så jeg kan godt forstå fravalget.”

Har du selv et fravalgt billede, der står dit hjerte særligt nært og gemmer på en god historie, så send det til keb@journalisten.dk


Foto: Julie Meldhede Kristensen

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.