”MÅ IKKE BRUGES”: Video med Hækkerups hvisken tilgængelig på B.T. flere dage efter beklagelse

Onsdag formiddag optræder den video, hvor B.T. tilsyneladende fik lagt ord i munden på justitsministeren, stadig på B.T.’s hjemmeside. Der er tale om en fejl, siger chefredaktør

”Vi kan ikke med sikkerhed afgøre, hvad der blev sagt.”

Sådan lød det fra B.T.’s chefredaktør, Michael Dyrby, i sidste uge, efter at der på mediets hjemmeside var blevet kørt breaking på en historie om, at justitsminister Nick Hækkerup (S) skulle have hvisket til statsminister Mette Frederiksen (S), at hun ikke skulle svare på et spørgsmål under sms-pressemødet.

B.T. beklagede og fjernede artiklen fra hjemmesiden, efter at ministeren selv oplyste, at det ikke var det, han sagde. Ifølge justitsministeren mumlede han til Mette Frederiksen, at de havde snakket sammen.

Men onsdag formiddag – knap en uge efter fejlen – ligger videoen, som den slettede artikel byggede på, stadig tilgængelig på bt.dk. Ser man en anden video med Mette Frederiksen, dukker den op som anbefalet video med forrideren ’MÅ IKKE BRUGES’.

Blevet advaret på Twitter

Videoen fremstår, som den gjorde, inden B.T. fjernede artiklen fra hjemmesiden, og der er intet i videoen, der indikerer, at B.T. i første omgang lavede en fejl – lige med undtagelse af ’MÅ IKKE BRUGES’.

Det er på trods af, at B.T. i går blev gjort opmærksom på det på Twitter, og at Frederik Lasserre, politisk og økonomisk rådgiver i Socialdemokratiet, ligeledes på Twitter har gjort B.T. opmærksom på det i dag.

Hos B.T. oplyser chefredaktør Jonas Kuld Rathje, at der er tale om en fejl, for videoen burde ikke stadig være tilgængelig på sitet.

”Det var blevet forsøgt at markere den, som at den ikke skulle vises mere. Da Michael Dyrby i sidste uge beklagede den, fik den et mærkat om, at den ikke skulle bruges, men der er noget teknisk, der gør, at den ikke er blevet fjernet,” siger han.

”Den bliver fjernet nu, og det er en fejl, at den ikke er blevet det før,” siger han.

0 Kommentarer

Læs også

BT og Ekstra Bladet beklager artikel om sms-pressemøde

B.T. og Ekstra Bladet beklager artikel om sms-pressemøde

04. NOVEMBER 2021