M! i pinlig selvpromovering

Mandemagasinet M! udkommer i morgen med en forside, hvor man kan skrabe bikinien af forsidepigen. »Verdenssensation«, kalder redaktøren ideen. Men den er lavet før i Danmark. (opdateret)

Mandemagasinet M! udkommer i morgen med en forside, hvor man kan skrabe bikinien af forsidepigen. »Verdenssensation«, kalder redaktøren ideen. Men den er lavet før i Danmark. (opdateret)

Mon ikke de fleste mænd har haft lyst til at tage tøjet af M!s lækre forsidebabes? Nu har de chancen – magasinet præsenterer nemlig sin første forside med en skrabebikini. Alt, hvad du skal gøre, er at tage en mønt og kradse løs, så kommer alle herlighederne frem.
Sådan skriver mandemagasinet M! i en pressemeddelelse for bladet, der udkommer i morgen med svenske Nilla Molin.
»Uden at røbe for meget kan vi vist godt sige, at de er utroligt velskabte og har størrelsen 75 DD,« udtaler Dennis Christiansen, chefredaktør på M! i pressemeddelelsen.

Ifølge Dennis Chistiansen er det første gang i historien, at et magasin udkommer med en forside, hvor man kan klæde forsidepigen af med en mønt .
Det passer bare ikke. Magasinet Virus, hvor Mads Brügger var redaktør, lavede præcis det samme nummer for 11 år siden, i 1997.
Bag skrabeoverfladen gemte modellen Laura von Lindholm sig.
M! var med andre ord ikke de første. Det var Virus.

»Dengang i 1997 kunne vi ikke finde andre eksempler på skrabeforsider, så det var Virus, der kom først,« fastslår Mads Brügger.
Han mener, at når M! tror, at de har lavet en verdenssensation, så er det kun, fordi de ikke kender deres danske magasinhistorie.

Han tilføjer at M! ikke skal forvente, at nummeret bliver en kioskbasker.
»Vores skrabenummer solgte katastrofalt dårligt. Jeg vil ikke anbefale andre at lave skrabeforsider,« siger Mads Brügger, der dengang fik Dansk Tipstjeneste til at sponsorere forsiden.

Hele forsiden af det gamle Virus-blad var lavet som skrabelod. Og det er noget helt andet end forsiden af M!, hvor det kun er bh’en på den svenske model, man kan skrabe væk, siger Dennis Christiansen.
»Medmindre Virus lavede en skrabelodsbikini, har de ikke lavet det, vi gør. Så jeg tillader mig fortsat at kalde det en verdensnyhed. Det er ikke nok, at man skraber noget væk, og så er der en halvbar dame bagved,« siger Dennis Christiansen.

Pressemeddelelsen fra M! er klausuleret til torsdag den 25. september. Journalisten.dk har valgt at bryde klausuleringen for at få sandheden frem hurtigst muligt.

4 Kommentarer

Tjelle Vejrup
29. SEPTEMBER 2008
Re: M! i pinlig selvpromovering

Det er dælme heldigt, at journalisten Albrecht ikke er spor forudindtaget i sin mening om magasinet M!.

Hvis han havde været forudindtaget, var det ufatteligt vigtige budskab i, at M! kun er delvist de første (måskemåskeikkehvemved), måske blevet leveret usagligt og farvet.

Tjah, man kunne måske endda nå frem til, at det var den afslørende artikel ovenfor, der var pinlig, og ikke M!'s pressemeddelelse.

Sandheden skal frem - og når nu et utal af kilder har fortalt hr. Albrecht, at der er tale om pinlig selvpromovering, så må det jo passe, og ... Hva' si'r du? Er der ikke nogen der har fortalt hr. Albrecht, at de synes, der er tale om pinlig selvpromovering? Det er udelukkende journalistens mening? Så journalisten ER forudindtaget?!?!
I så fald bare glem alt, jeg lige har skrevet...................


Mvh Tjelle Vejrup
Indrømmet forudindtaget tidl. praktikant på M!

Jon Arskog
25. SEPTEMBER 2008
Re: M! i pinlig selvpromovering

Nu befinder jeg mig i samme hus som M! (lidt endnu), derfor kunne jeg være farvet. Men helt ærligt, hvad sker der lige her?

Hvem er mest pinlig i sin selvpromovering?

Ja, så gu' er M! til tider et plat blad, som man kan forvente bare bryster og lavintelligent humor (humor?) fra, men det er, hvad målgruppen vil have. Vil målgruppen af journalister have denne slags historier på fagsitet/i fagbladet?

Enig med kollega Carsten med den tilføjelse, at Journalisten og Mads Brügger her er ude i lidt pinlig selvpromovering. Gad vide om Mads B. overhovedet vidste, hvad han blev bedt om at forholde sig til?

...Og så et skrabelod? Så hellere skrabebryster... Det virker i øvrigt formidabelt! Tak til M! for at berige magasinverdenen med en fin gimmick. Og jo for mange pressemeddelelser går ukritisk igennem, men måske dette var en af de mere harmløse?

;o)

Jon

Morten Madsen
25. SEPTEMBER 2008
Re: M! i pinlig selvpromovering

Fedt at Journalisten tager emnet op. Det sker alt for tit, at pressemeddelelser bare passerer uhindret igennem medierne.

 

Carsten Nymann
25. SEPTEMBER 2008
Re: M! i pinlig selvpromovering

Journalisten.dk har valgt at bryde klausuleringen for at få sandheden frem hurtigst mulig

 Tak i det høje for at vi har et seriøst fagmedie, som tager vigtige emner op og ikke bare lader sig kue af ondsindede embargoer i kampen for den endegyldige sandhed 

 Vor herre bevares