M! i pinlig selvpromovering

Mandemagasinet M! udkommer i morgen med en forside, hvor man kan skrabe bikinien af forsidepigen. »Verdenssensation«, kalder redaktøren ideen. Men den er lavet før i Danmark. (opdateret)

Mandemagasinet M! udkommer i morgen med en forside, hvor man kan skrabe bikinien af forsidepigen. »Verdenssensation«, kalder redaktøren ideen. Men den er lavet før i Danmark. (opdateret)

Mon ikke de fleste mænd har haft lyst til at tage tøjet af M!s lækre forsidebabes? Nu har de chancen – magasinet præsenterer nemlig sin første forside med en skrabebikini. Alt, hvad du skal gøre, er at tage en mønt og kradse løs, så kommer alle herlighederne frem.
Sådan skriver mandemagasinet M! i en pressemeddelelse for bladet, der udkommer i morgen med svenske Nilla Molin.
»Uden at røbe for meget kan vi vist godt sige, at de er utroligt velskabte og har størrelsen 75 DD,« udtaler Dennis Christiansen, chefredaktør på M! i pressemeddelelsen.

Ifølge Dennis Chistiansen er det første gang i historien, at et magasin udkommer med en forside, hvor man kan klæde forsidepigen af med en mønt .
Det passer bare ikke. Magasinet Virus, hvor Mads Brügger var redaktør, lavede præcis det samme nummer for 11 år siden, i 1997.
Bag skrabeoverfladen gemte modellen Laura von Lindholm sig.
M! var med andre ord ikke de første. Det var Virus.

»Dengang i 1997 kunne vi ikke finde andre eksempler på skrabeforsider, så det var Virus, der kom først,« fastslår Mads Brügger.
Han mener, at når M! tror, at de har lavet en verdenssensation, så er det kun, fordi de ikke kender deres danske magasinhistorie.

Han tilføjer at M! ikke skal forvente, at nummeret bliver en kioskbasker.
»Vores skrabenummer solgte katastrofalt dårligt. Jeg vil ikke anbefale andre at lave skrabeforsider,« siger Mads Brügger, der dengang fik Dansk Tipstjeneste til at sponsorere forsiden.

Hele forsiden af det gamle Virus-blad var lavet som skrabelod. Og det er noget helt andet end forsiden af M!, hvor det kun er bh’en på den svenske model, man kan skrabe væk, siger Dennis Christiansen.
»Medmindre Virus lavede en skrabelodsbikini, har de ikke lavet det, vi gør. Så jeg tillader mig fortsat at kalde det en verdensnyhed. Det er ikke nok, at man skraber noget væk, og så er der en halvbar dame bagved,« siger Dennis Christiansen.

Pressemeddelelsen fra M! er klausuleret til torsdag den 25. september. Journalisten.dk har valgt at bryde klausuleringen for at få sandheden frem hurtigst muligt.