Lykkelig ny chefredaktør på Børsen

Anders Krab-Johansen er intet mindre end lykkelig for, at han fra årsskiftet kan vende tilbage til sin gamle avis som chefredaktør. Den anden del af stillingen som direktør er nyt land for ham.

Anders Krab-Johansen er intet mindre end lykkelig for, at han fra årsskiftet kan vende tilbage til sin gamle avis som chefredaktør. Den anden del af stillingen som direktør er nyt land for ham.

»Jeg glæder mig til at få fingrene ned i maskineriet og arbejde med det, jeg har arbejdet med i mange år, nemlig journalistik og udvikling af journalistik til både avisen og til de mange digitale platforme, som man kan håbe på at komme til at tjene penge på. Og jeg glæder mig til at tage fat i den kommercielle del,« lyder det fra en glad nyudnævnt ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør.

Anders Krab-Johansen overtager en såkaldt dobbelt whopper-stilling.

Mens han har været journalistisk leder i mange år, er det første gang, han også bestrider en stilling som direktør og dermed har ansvaret for, at produkterne også tjener penge.

»Det er for tidligt at komme med en opskrift, men jeg har masser af gode idéer, som jeg ikke vil løfte sløret for her, men dele med folk på Børsen,« siger Anders Krab-Johansen, der er blevet headhuntet til opgaven.

Tidligere har den nye chefredaktør sammenlagt været på Børsen i otte år. Han kom til oprindeligt avisen i 1995 som journalist, blev efter to år korrespondent i Bruxelles, inden han tog en afstikker til Ritzau som politisk redaktør i 2000, men vendte tilbage til Børsen fra 2003 til 2006 som politisk redaktør. Derefter gik hans vej forbi først TV 2 i et par år, derefter Politiken og så tilbage til TV 2 igen.

Anders Krab-Johansen glæder sig til at vende tilbage til sin gamle arbejdsplads.

»Det er jeg ikke mindre end lykkelig for. Det er en fantastisk arbejdsplades – især de folk, som er her. Og så glæder jeg mig til at arbejde med et medie, som er så god skåret til med hensyn til, hvem man skriver for, og hvem man sælger annoncer til,« siger han.

Det par år har budt på en del jobskift for Anders Krab-Johansen. I 2008 blev han nyhedsredaktør på Politiken, men forlod butikken for at blive studievært på TV 2, men besluttede selv at træde bag skærmen for at blive redaktør.

»Det sjove er, at alle jobsene har været interessante, og så er det et sammenfald at omstændigheder, at det gik, som det gjorde. Vejen har ikke været helt lige, men man bliver klogere undervejs,« siger Anders Krab-Johansen og tilføjer:

»Det er ærgerligt at gå efter et år eller halvandet. Det er for kort tid i forhold til at nå at lave de ting, man har lyst til. Jeg holder meget af TV 2. Der er mange gode planer for TV 2 og TV 2 News. Dem ser jeg ikke ført ud i livet.«

– Kunne du så ikke bare være blevet på TV 2?

»Det her tilbud var simpelthen for godt. Jeg bestemmer jo ikke, hvornår Leif Beck Fallesen beslutter sig for at trække sig.«

Anders Krab-Johansen har en kandidat i Statskundskab fra Københavns Universitet og en master i Journalistik fra Columbia University i New York. Se mere på Wikipedia.

0 Kommentarer