Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:54 15.03.2021 Jakob Albrecht

Lufthavn sendte fortrolig rapport til kommunikationsbureau

En udredning af sagen om løsrevne banelys i Københavns Lufthavn var så hemmelig, at hverken transportministeren eller Folketingets transportordførere måtte se den – kun Trafikstyrelsen.

Men nu skriver Politiken, at lufthavnen sendte hele udredningen i uredigeret form til kommunikationsbureauet Radius CPH.

Driftsdirektør i Københavns Lufthavn Christian Poulsen forklarer i et skriftligt svar til Politiken, at det er helt normalt at søge ekstern, fortrolig rådgivning, og at hændelsesudredningen blev delt under en fortrolighedserklæring.

Politiken har spurgt lufthavnen, hvordan Radius CPH var med til at opretholde flysikkerheden. Det svarer Christian Poulsen ikke direkte på.

Flere transportordførere har været uforstående over for, hvorfor de har modtaget så få oplysninger fra hændelsesrapporten og ikke fik de oplysninger, som Politiken senere kunne afsløre.

Enhedslistens transportordfører, Rasmus Vestergaard, vil ikke bedømme, om lufthavnen har gjort noget forkert ved at sende rapporten til Radius.

”Men det virker besynderligt, hvis man kan det, når man tilsyneladende ikke kan dele udredningen med os, som rent faktisk har mulighed for at styrke flysikkerheden,” siger Rasmus Vestergaard.

SENESTE NYT

Flere nyheder