Luftforandring skader ikke

Jette Aaes har efter næsten ni år på Jyllands-Postens egnsredaktion i Herning valgt at søge nye udfordringer. I dag erhun ansat som redaktør hos Dansk Textil & Beklædning i samme by.

Valget af nyt job har ført mange kommentarer med sig. En af de hyppigste har været: "Hvordan har du kunnet sige et fast job på Jyllands-Posten op?"

Dertil har Jette Aaes svaret: "Jeg fik et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til."

Men jobskiftet er bestemt ikke sket fra den ene dag til den anden. Der har været mange overvejelser og forhandlinger, inden beslutnin-gen endelig blev taget. Tekstilindustrien har været et af Jette Aaes' stofområder som dagbladsjournalist, og hun har altid interesseret sig for mode, trends og tendenser, som hun selv udtrykker det.

"Jeg har altid sagt, at hvis jeg skulle skifte job, skulle det ikke være et fravalg men et tilvalg. Spørgsmålet er også, hvor mange gode tilbud man får i denne branche, hvor arbejdsløsheden stiger, og alle fyrer folk? Derfor synes jeg også, at jeg har været forpligtet til at handle. Hele medie-billedet vælter i disse år, og man kan så vælge at agere eller bare følge med. Jeg havde et godt job, og jeg kunne have valgt at læne mig tilbage i stolen, blive der de næste 10 år og vente på, at jeg måske blev smidt ud. Men nogle gange skal man også bare hoppe ud."

Det nye job som redaktør betyder, at Jette Aaes både skal stå for indhold og have indflydelse på redigering og layout af bladet Textil & Beklædning. Ikke mindst skal hun være med til en større udvikling af hele bladet.

"Jeg har lige afleveret mit første nummer af magasinet, og der gik lidt Jørgen Clevin i den, men sådan må det jo være. Det tiltaler mig, at jeg er med i hele processen, at jeg ikke bare skal aflevere en artikel og dermed er en lille brik i et stort puslespil. Her er det mig, som kommer til at samle alle brikkerne."

Jette Aaes har selv været med til at definere sit nye job. Arbejdsgiveren kom med udspillet, og derefter havde hun visse betingelser blandt andet en arbejdsuge på 30 timer.

"Fordi processen har været så lang, hvor vi har forhandlet frem og tilbage, og jeg har fortalt, hvad jeg kan og ikke kan, har jeg ikke været nervøs ved at begynde. De har vidst, hvad de fik, og det har jeg også."

De 30 timer er endnu ikke blevet en realitet, da der er mange nye ting at sætte sig ind i.

"Luftforandring skader ikke, det er godt at blive rykket ud af dagligdagen, så man ikke kan gøre, som man plejer, men skal begynde helt forfra.

Der er i alt tre medarbejdere i informationsafdelingen, og selv om Jette Aaes ikke længere har daglige deadlines, er det bestemt ikke en retrætepost.

"Så langt fra. Jeg har lige været helt oppe at køre over mit første magasin. Adrenalinkicket vil altid være benzinen for mig. Det skal jeg have. Personligt er her masser af udvik-lingsmuligheder, og desuden er det vigtigt for mig, at jeg er glad for mit arbejde. Jeg vil ikke byde mine børn at få en sur mor hjem fra arbejde. Det er jeg også en alt for glad person til. "

En anden positiv ting ved jobskiftet er, at Jette Aaes nu kan skrive en ny arbejdsplads til, når Danske Journalister udkommer næste gang.

"Jeg havde været uddannet i et år, da jeg 29 år gammel blev egnsredaktør i Herning for Jyllands-Posten. Jeg har da prøvet at lave tv og radio, men mange af de journalister, jeg selv beundrer, er dem, som har en stor og bred ballast."

 

0 Kommentarer