Lotte Lindegaard ny kanalchef på DR1

I begyndelsen af det nye år var det farvel og tak til Ulla Pors Nielsen, der vendte tilbage til TV 2. Hendes efterfølger som kanalchef på DR 1 er nu udpeget. Det bliver den 47-årige Lotte Lindegaard, som overtager jobbet hurtigst muligt.

I begyndelsen af det nye år var det farvel og tak til Ulla Pors Nielsen, der vendte tilbage til TV 2. Hendes efterfølger som kanalchef på DR 1 er nu udpeget. Det bliver den 47-årige Lotte Lindegaard, som overtager jobbet hurtigst muligt.

Lotte Lindegaard har tidligere været ansat i DR. Rent faktisk i næsten 14 år, hvor hun blandt andet var udviklingskonsulent og såkaldt kvalitativ medieforsker og projektleder for DR TV's chefredaktion.

Senest var hun børne- og ungdomsredaktør på DR TV i årene 2000 til 2004, hvorefter hun drog til TV 2 og frem til 2007 fortsatte med samme titel. Siden har hun været producent og en del af ledelsen på STV Production.

Men nu er det altså tilbage til DR og med titel af kanalchef.

"Lotte Lindegaard er som skabt til jobbet. Hun har et meget skarpt blik for kanalens styrker og udviklingsmuligheder, og hendes faglige baggrund er respektindgydende. Hun er hurtig i hovedet, og hun har en smittende energi. Og så kender hun oven i købet DR-systemet rigtig godt. Jeg er ikke i tvivl om, at hun er den rigtige," siger DR's mediedirektør, Mikael Kamber, i en meddelelse fra DR.

Selv siger Lotte Lindegaard, at hun glæder sig meget til at blive en del af DR 1-holdet igen.

"Jeg synes, det er et privilegium at få lov til at arbejde med en kanal, der har som formål at gøre en forskel for den enkelte seer. Det er der rigtigt mange programmer, der allerede gør på DR 1 – kanalen har markedets bedste drama og underholdning, stærke bud på moderne livsstilsprogrammer og flot dækning af aktuelle begivenheder og meget mere."

Hun peger samtidig på, at udfordringen de kommende år bliver at gøre DR 1 lige så attraktiv for de yngre seere, som den lige nu er for de lidt ældre.

DR 1's kommende kanalchef er oprindelig uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet i 1988, og hun har en bachelor i tv-produktion fra Washington State University i USA.

Som DR 1-chef bliver Lotte Lindegaard en del af DR Mediers nye tv-ledelse, der har kanalcheferne Birgitte Fredsby og Arne Notkin som de to øvrige medlemmer.

1 Kommentar

Johan Høffner
3. FEBRUAR 2013
Omtalen i dag i Berlingske
Omtalen i dag i Berlingske får mig til at ønske, at du vil lægge øren til nogle tanker, jeg har gjort mig om Danmarks største socialbedragergruppe - sortseerne. Interesseret?