LØSNING PÅ VEJ I DR

DRs medarbejdere sagde ja til en fælles platform med ledelsen, der skal være udgangspunkt i de videre forhandlinger. Der er dog lang vej til en løsning på problemerne.
DRs medarbejdere sagde ja til en fælles platform med ledelsen, der skal være udgangspunkt i de videre forhandlinger. Der er dog lang vej til en løsning på problemerne.

 

Ingen kan med rette beskylde medarbejderne i DR for at haste tilbage i et tæt samarbejde med ledelsen.
Det var nemlig kun et lille skridt, men dog et skridt mod en løsning, som medarbejderne i DR tog den 15. marts på et fællesmøde. Den såkaldte Tænketank, der består af seks medarbejdere, havde sammen med generaldirektøren i DR nedskrevet en platform, som de kommende forhandlere skal stå på. Og den blev godkendt på stormødet, hvor der dog ifølge medarbejderbladet DRåben ikke var voldsom begejstring for tøbruddet.
Platformen består af en række hensigtserklæringer. Blandt andet omkring de stærkt omdiskuterede udbudsrunder, hvor afdelinger inden for DR konkurrerer med hinanden om at få lov til at lave programmer.
“Der er lagt op til, at vi skal have en fordomsfri drøftelse af, hvordan det skal foregå fremover. Folk har været meget frustrerede over, at de ikke følte, at ledelsen brugte deres ekspertise til noget,” siger Mogens Rubinstein, journalist på TV-Avisen og med i Tænketanken.
De mange løse ansættelser i DR har også været med til at skabe frustration blandt medarbejderne, og også den ansættelsesform bliver taget op til drøftelse.
“Ledelsen har været forstående over for vores argumenter om, hvorfor det ikke altid er mest hensigtsmæssigt at have folk løst ansat,” siger Mogens Rubinstein, der også mener, at det er nemmere at tilpasse arbejdsstyrken DRs behov nu, end det var for bare få år siden.
“De overenskomster, som vi tidligere havde i huset, havde meget lange opsigelsesvarsler. De er væk nu, og derfor skulle det ikke være så nødvendigt med de mange løst ansatte.”
I platformen findes også formuleringer omkring udflytningen til Ørestaden, hvor medarbejderne ønsker mere indflydelse på beslutningerne.

Toget på skinner
Ud fra den vedtagne platform skal organisationer nu til at forhandle med ledelsen om det fremtidige samarbejde.
Først når de kommende forhandlinger mellem organisationerne og ledelsen viser sig at foregå til medarbejdernes tilfredshed, vil medarbejderne igen deltage i de samarbejdsudvalg, der har ligget stille siden 21. januar. Den dag, hvor medarbejderne på et stormøde besluttede at suspendere samarbejdet.
“Jeg er tilfreds med, at vi har fået toget på skinner igen. Så bliver det op til andre at få toget til at køre efter timeplanen. Først når vi er kommet så langt, vil det vise sig, om medarbejderne har opnået den reelle indflydelse, som vi hele tiden har ønsket,” siger Mogens Rubinstein.
Det er blandt andre Morten Uhrenholdt fra Journalistgruppen, der nu skal forhandle med ledelsen, og han ser frem til at finde ud af, om der er handling bag ordene.
“Først nu skal det vise sig, om der er et reelt indhold i de fine ord. Jeg tror ikke, det bliver let, men krydser mine små buttede fingre.”
Generaldirektør Christian Nissen synes, at platformen er et fremragende udgangspunkt for et videre forhandlingsforløb og ser ingen problemer i at tage fat på en diskussion om blandt andet Ørestaden.
“Det eneste, der er besluttet, er, at vi flytter. Resten er åbent for diskussion.”

0 Kommentarer