Lorry: Vi bad ikke embedsmænd om at udpege politikere

I forbindelse med en artikel i Journalisten nummer 10 om kommunikationsmedarbejdere som partineutrale embedsfolk i kommunerne har Lorry et par kommentarer.

I artiklen står der:
”For nylig spurgte Lorry, om kommunikationsafdelingen ville udpege fire politikere, der kunne optræde i en valg-debat.
»Hvis jeg havde været her i 20 år, ville jeg måske vide, hvordan man håndterer den slags henvendelser. Jeg synes, det lød som en gråzone,« siger Søs Hansen.

Hun gik til kommunaldirektøren for at vende sagen. Og kommunaldirektøren gik til borgmester Jesper Würtzen (S). Sagen endte med, at Lorry fik besked om, at de selv måtte finde de folk, de mente var bedst egnet. Søs Hansen er glad for, at det endte sådan. Hun har ikke mandat til at bestemme, hvilke politikere der skal medvirke i en tv-debat, forklarer hun.”

Det er korrekt, at Lorry tilbage i juni måned sendte en informerende mail til alle kommuner i Hovedstadsregionen om de kommende 34 Krydsild-debatter, som p.t. bliver sendt op til KV13. Vi har imidlertid aldrig bedt embedsmænd om at udpege fire politikere til debatten. Ej heller fik Lorry den påståede besked fra Søs Hansen om selv at måtte finde politikerne.

Det havde været journalistisk korrekt at forholde Lorry disse postulater.

– Helle Ludvigsen, redaktør, KV13, Lorry 

SVAR. Kære Helle Ludvigsen. Tak for din henvendelse.

Du skriver, at Lorry ikke bad kommunikationsafdelingen udpege fire politikere til debatten. I din e-mail til kommunerne den 21. juni skriver du, at ”Her vil 4 partier (spidskandidater) være repræsenteret” og videre: ”derfor vil jeg allerede nu bede om Jeres hjælp, og I er fra nu af velkomne til at sende mig ideer og forslag til politikere.”

Du understreger altså, at der skal fire politikere i studiet, og beder om hjælp og forslag til politikere.

Du skriver videre, at Lorry ikke har modtaget en besked fra Søs Hansen om, at Lorry selv måtte finde politikerne. Det har Journalisten heller ikke skrevet. Det var ifølge Søs Hansen, kommunikationschef i Ballerup Kommune, borgmesteren, der via e-mail kontaktede Lorry og forklarede, at kommunen helst så, at alle syv spidskandidater deltog.

Med Venlig hilsen
– Øjvind Hesselager, redaktør, Journalisten.

0 Kommentarer