Lønstigning i Grønland

TØBRUD. Først da Dansk Journalistforbund (DJ) sendte et strejkevarsel til Grønlands Hjemmestyre, kom der gang i forhandlingerne om overenskomsten.

TØBRUD. Først da Dansk Journalistforbund (DJ) sendte et strejkevarsel til Grønlands Hjemmestyre, kom der gang i forhandlingerne om overenskomsten.

Dagen inden strejken ville være brudt ud, faldt forhandlingerne på plads. De 50 medlemmer af DJ, der er ansat under Grønlands Hjemmestyre, hvilket først og fremmest vil sige på den landsdækkende tv- og radiostation KNR, men også enkelte informationsmedarbejdere, har fået en lønstigning på 8,5 procent.

Det er lidt mere, end andre faggrupper i Grønland har fået.

Forbundsformand Mogens Blicher Bjerregård tog selv til Grønland for at være med til de afgørende forhandlinger, der blev ført mellem den 21. og den 24. februar.

Siden overenskomstforhandlingerne begyndte, har DJ fået omkring 15 nye medlemmer i Grønland, så medlems-tallet nu er oppe på 50. Under forhandlingerne mødte hver dag omkring 25 til 30 medlemmer op for at følge med. Overenskomsten dækker omkring 80 journalister, informationsmedarbejdere og driftsteknikere, hvoraf de 70 er ansat på KNR.

Grønlands Hjemmestyre ønskede at komme af med diverse tillæg. Det lykkedes ikke, men der er dog lavet en aftale om, at en arbejdsgruppe skal se på, om tillæggende eventuelt kan forenkles, så de bliver nemmere at administrere.

Blandt goderne er, at driftsteknikernes pension bliver forhøjet fra 6 til 7,4 procent. Dermed halter de ikke længere så langt bag efter journalisternes løn-ninger. Eleverne stiger 2,17 procent i løn i hvert af de kommende tre år. Endelig får informationsarbejderne fremover samme løntillæg som KNR-medarbejderne, ligesom der er lavet aftale om at deres arbejdsvilkår skal gås igennem.

I øvrigt fik Grønlandskredsen ny formand på generalforsamlingen den 3. marts. Jesper Hansen fra Nuuk Kommune har afløst Erik Holmsgaard fra Sermitsiaq.

0 Kommentarer