Lønninger i DR

Kjeld Krageskov skriver i Journalisten nummer 4/2013, at DJ-overenskomsten i DR giver "misundelsesværdigt gode løn- og vederlagsforhold".

Han mener at vide, at der mangler fokus på produktivitet i DR, og det fører ham til konklusionen, at "licensen kan sættes en hel del ned ved en stram økonomisk gennemgang af DR’s lønbudgetter".

Naturligvis. Og man kan sænke prisen på dagbladene, hvis man halverer lønningerne på redaktionerne. Og vi kan slå Kina på deres egen bane, hvis vi dropper alt dét der overenskomstpjat og dekreterer lønreduktion for alle (chefer undtaget, naturligvis) på XX procent …

DR-overenskomsten er, samlet set, på niveau med de øvrige DJ-overenskomster i hovedstadsområdet, men lønmæssigt ikke i toppen. Et mindre antal medarbejderes absolut gode lønninger ændrer ikke på, at det store flertal får omkring branchens gennemsnit eller derunder, ikke mindst fordi arbejdsgiveren i de seneste mange år har arbejdet meget vedholdende på at sænke startlønnen for nye, unge medarbejdere.

Og når det gælder produktiviteten, kan jeg hilse og sige, at den har været i DR-ledelsens fokus i de seneste mange år i en sådan grad, at medarbejderne igen og igen må advare om, at produktivitetspresset truer kvaliteten af det, DR sender ud til brugerne.

Krageskov ved tydeligvis ikke en brik om overenskomster eller om forholdene i DR.
Hans egentlige ærinde er, at han – som han skriver med lidt andre ord – ikke gider at betale licens. Og det har ikke en kæft at gøre med overenskomster.

– Dines Boertmann, tillidsrepræsentant, DR Nyheder

Svar. Tak til DR’s tillidsrepræsentant  Dines Boertmann for respons på mit indlæg. Jeg læser, hvad du skriver, og lægger, naturligvis, mærke til det, du har valgt ikke at skrive om!
Jeg fastholder mit synspunkt! Og – jow da – jeg har læst jeres overenskomst/arbejdstidsregler med videre. Licensen til DR er pålagt befolkningen og må godt opfattes som skat. Derfor må DR herunder DR-ansatte tåle kritik fra dem, som betaler skatten/licensen.

En hel del af de goder og vilkår, I har, ville ikke alle uantastet, som lærernes samme ej, holde til en tættekamsgennemgang af nuværende KL og finansminister.

– Kjeld Krageskov, Slagelse

0 Kommentarer